MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA

Tara, tara vrem ostasi! Mamici in postnatal... Uniti-va!
 
ForumAcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 lectia de astronomie

In jos 
3 participan?i
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Mar 21, 2008 9:09 pm


lectia de astronomie AndromedaGALAXII





Ce este GALAXIA?
Cosmosul este un mecanism foarte ordonat. Cele mai complexe structuri din cosmos sunt GALAXIILE. Fiecare galaxie este o colectie uriasa de gaze, praf cosmic si milioane si miliarde de stele a caror miscare este guvernata de gravitatie. O galaxie contine intre 100.000 - 3.000.000.000.000 de stele.
Spatiul dintre galaxii este aproape gol. Poti calatori milioane de kilometri fara sa gasesti nici macar o stea. Galaxiile calatoresc foarte incet in spatiu si adesea trec unele prin altele. Asemenea intalniri duc deseori la deformarea galaxiilor. Galaxiile mai mari 'inghit' uneori galaxii mai mici. Chiar si galaxia noastra a inghitit cateva alte galaxii mai mititele. Cu toate acestea, stelele din cele doua galaxii nu se ciocnesc unele cu altele, pentru ca spatiul dintre stele in galaxii este foarte mare.
Cea mai mare galaxie din apropierea galaxiei noastre se numeste Galaxia din Andromeda. Luminii ii ia 2,3 milioane de ani sa ajunga de la Galaxia din Andromeda la Calea Lactee - galaxia in care se afla Pamantul. De aceea se spune ca cele doua galaxii sunt la 2,3 milioane de ani lumina departare. Ca si galaxia noastra, Galaxia din Andromeda are forma de spirala turtita. Pe cer, Galaxia din Andromeda se vede ca o mica pata luminoasa printre stele. Galaxia din Andromeda si galaxia noastra calatoresc una spre alta.Ce este CALEA LACTEE?
Dupa cum ti-ai dat seama, si Sistemul nostru Solar face parte dintr-o galaxie care se numeste Calea Lactee. Daca te uiti la cerul instelat dintr-un loc departe de luminile oraselor, intr-o noapte senina si cand Luna nu este pe cer, s-ar putea sa observi o banda alba care treaverseaza cerul. Banda respectiva este parte din galaxia Calea Lactee si este de fapt formata din miliarde de stele.
Calea Lactee este o 'galaxie spirala', adica are forma unei spirale turtite. Pamantul este pe unul din bratele acestei spirale - Bratul Orion. Asta pentru ca, privind din centrul Galaxiei, Contelatia Orion s-ar vedea in aceeasi directie in care s-ar vedea si Soarele nostru. Soarele este pozitionat pe marginea spiralei la 26.000 ani-lumina de centrul Caii Lactee. Daca ai putea calatori cu viteza luminii de la un capat la altul al galaxiei noastre, ti-ar trebui 100.000 de ani ca sa poti face calatoria.Toate stelele pe care le vezi noaptea pe cer cu ochiul liber fac parte din galaxia noastra, Calea Lactee. Prin telescop, celelalte galaxii se vad pe cer ca niste pete in ceata. In afara de Galaxia din Andromeda, cu ochiul liber mai poti vedea Galaxia din constelatia Triunghiul. Si desigur, daca calatoresti in emisfera sudica, poti vedea Norii lui Magelan, doua galaxii mai mici care se invartesc in jurul Caii Lactee!
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Mar 21, 2008 9:10 pm


SISTEMUL SOLAR
lectia de astronomie Ss





Ce este sistemul solar?
Este o grupare de planete, meteoriti, comete si alte corpuri ceresti care se invartesc in jurul unei stele principale. Steaua respectiva le atrage cu forta ei gravitationala.
Ce este sistemul nostru solar?
Sistemul nostru solar are in centru Soarele in jurul caruia se invartesc 9 planete cu lunile lor, o zona de asteroizi, multe comete si meteoriti, alte roci si praf cosmic.
Cand s-a format sistemul nostru solar?
Sistemul nostru solar s-a format acum 5 miliarde de ani dintr-un nor imes de gaze si praf cosmic numit nebuloasa solara.
Cum functioneaza sistemul nostru solar?
Forta gravitationala a Soarelui face ca planetele sa se roteasca in jurul lui pe drumuri numite orbite. Aceste orbite au forma foarte apropiata de un cerc, forma numita elipsa, care seamana cu un cerc mai mult sau mai putin turtit. Tot gravitatia tine anumite corpuri mai mici, numite sateliti, in jurul planetelor lor. Pe langa miscarea de revolutie in jurul Soarelui, orice obiect din Sistemul Solar se roteste in jurul propriei axe.
Cum se invartesc corpurile cosmice?
Soarele se invarteste in jurul propriei axe. Planetele se invartesc in jurul Soarelui si in jurul propriilor lor axe. Soarele le atrage cu forta lui gravitationala pentru ca este mai puternica decat a oricarui alt corp din sistemul nostru solar. In jurul planetelor se invartesc lunile lor. Lunile sunt atrase de forta gravitationala a planetelor. Exista infinit de multe alte multe corpuri, comete, asteroizi, meteoriti care se invartesc in jurul Soarelui sau in jurul altor corpuri cu o forta gravitationala mai mare decat a lor.
Care sunt planetele din sistemul nostru solar?
Planetele din sistemul nostru solar, in functie de cat de aproape sunt de Soare, sunt: Mercur, Venus, Pamant, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun si Pluto.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Mar 21, 2008 9:10 pm


lectia de astronomie Cometa3COMETE





Ce este o cometa?
Cometele sunt unii dintre cei mai mici membri ai Sistemului Solar. Cometele sunt compuse din bucati de roca care sunt tinute impreuna de gaze inghetate. Probabil s-au format odata cu sistemul solar acum 4,5 miliarde de ani. Cometele se invartesc in jurul Soarelui in orbite in forma de elipsa, un oval foarte turtit. Soarele se afla undeva in interiorul ovalului, aproape de unul din varfuri. Pentru a se invarti o data in jurul Soarelui, unei comete ii poate lua de la 2-3 ani pana la milioane de ani. Drumul lor se poate intinde si pana dincolo de Pluto. Uneori sunt atrase de forta gravitationala a altor planete si abatute de la drumul lor in jurul Soarelui.
Coada cometei este indreptata intodeanua in directie opusa Soarelui. De aceea, cand o cometa se apropie de Soare, coada o urmeaza iar cand se departeaza de Soare, coada este cea care merge in fata. Se estimeaza ca exista un bilion = o mie de miliarde de comete la marginile sistemului nostru solar. Cometele poarta de obicei numele descoperitorului lor. Comete faimoase sunt: Haley, Ikeya-Seki, West, Donati, Mkros, Hale-Bopp, Hyakutake, Halley. Encke, s.a.m.d.
Care sunt elementele unei comete?
Cometele au: nucleu, coama si coada cometei.
Nucleul, partea principala a cometei, este compus din 75% gheata si 25% bucati de piatra si roca metalica. Nucleul arata ca o bila murdara.
Coama este un nor luminos de gaze si praf cosmic care inconjoara capul cometei si care se topeste imprastiind cozi luminoase cand cometa se apropie de Soare. Coada cometei este de doua feluri: o coada lunga de gaz luminos care este impinsa afara din nucleu de vantul solar si poate fi mai lunga de 250 milioane de km si o coada mai scurta, formata din praf evaporat din nucleu, coada care apare doar cand cometa este foarte aproape de Soare.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Mar 21, 2008 9:11 pm


lectia de astronomie Soare1SOARELE





Ce este Soarele?
Soarele nostru este o stea galbena de marime medie care s-a format acum 4,5 miliarde de ani impreuna cu tot sistemul nostru solar.
Unde se afla in sistemul nostru solar?
Se afla in centrul sistemului nostru solar si are ca sateliti toate planetele.
Cum este ca marime comparativ cu Pamantul?
Este de 330.330 ori mai greu decat Pamantul, de 109 ori mai mare in diametru si ne-ar trebui 1,3 milioane de planete Pamant ca sa-i umplem volumul. Este steaua cea mai apropiata de Pamant aflata la o departare de 149.680.000 km. Pamantul se invarteste in jurul Soarelui dar drumul lui nu este un cerc ci o elipsa, adica un cerc turtit, asa incat, cel mai aproape de Soare este la 2 ianuarie (147.100.000 km), iar cel mai departe de Soare este in jur de 2 iulie (151.100.000km).
Din ce este format Soarele? Cum este temperatura de pe Soare?
Soarele este format din gaze, 75% hidrogen si 25% heliu. In centrul Soarelui, unde are loc fuziunea hidrogenului, temperatura este de 15.000.000 C�, si acolo se produce toata energia degajata de Soare. Aceasta energie se propaga la suprafata, unde temperatura este de numai 5.500 C�.
Cum "traieste" Soarele?
Ca orice stea, Soarele exista ca sa arda. El nu arde asa cum ai vazut ca arde un foc, ci particule mici de hidrogen se transforma in particule de heliu producand energie nucleara. In fiecare secunda, 700 de milioane de tone de hidrogen se transforma in 695 de milioane de tone de heliu si 5 milioane de tone de energie. Soarele are insa o cantitate uriasa de hidrogen.
Dar, ce se intampla cu aceasta energie uriasa degajata? De ce nu explodeaza Soarele din cauza ei?
Pentru ca este foarte masiv, Soarele are si o foarte puternica forta gravitationala, un puternic camp magnetic si o presiune foarte mare in interior. Gravitatia este o forta care atrage, iar presiunea este o forta inversa gravitatiei. Aceste forte interactioneaza si se echilibreaza reciproc, nelasand sa se imprastie in spatiu gazele din care este format Soarele.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Mar 21, 2008 9:12 pm


lectia de astronomie FazeanimateFAZELE LUNII





Nu in fiecare seara se poate vedea de pe Pamant intraga Luna. Pe masura ce se invarteste in jurul Pamantului, ea are o anumita pozitie si fata de Soare. Soarele este cel care lumineaza Luna si ne lasa sa o vedem.In fiecare seara noi vedem numai acele parti ale Lunii care sunt luminate de Soare, adica de la partial luminata, la total luminata, iar apoi, din nou partial luminata, pana cand nu mai este luminata deloc. Aceste schimbari succesive de forme poarta denumirea de FAZELE LUNII. Fazele Lunii se repeta o data la aproximativ 28 de zile.
Stii ca daca stii unde sa te uiti, Luna se vede si ziua? Intr-adevar, daca Luna se afla in jurul fazei de PRIM PATRAR, o poti vedea pe cer seara, chiar inainte de a apune Soarele! La fel, atunci cand se afla in jurul fazei de ULTIM PATRAR, Luna se vede pe cer dimineata, mult dupa rasaritul Soarelui.LUNA NOUA lectia de astronomie Lunanoua
Este acea faza cand Luna este intre Pamant si Soare, putin mai jos sau mai sus de directia in care se vede Soarele pe cer. In faza de Luna Noua, Luna nu se vede de pe Pamant pentru ca partea dinspre noi nu este luminata de Soare. Cateodata se intampla ca Luna Noua sa se afla chiar in fata Soarelui. Atunci se produce o ECLIPSA DE SOARE si Luna se vede ca un disc negru peste Soare.
SEMILUNA IN CRESTERE lectia de astronomie Lwaxingcrescent
Partea de Luna vizibila de pe Pamant este mai putin de jumatate luminata de Soare. Partea luminata de Soare este in crestere.
PRIMUL PATRAR lectia de astronomie Lprimulpatrar
Este atunci cand o parte de Luna vizibila de pe Pamant apare jumatate luminata de Soare. Dupa aceasta faza, partea vizibila luminata de Soare se mareste, fata Lunii vizibila de pe Pamant fiind din ce in ce mai mult luminata.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Mar 21, 2008 9:12 pm

FAZELE LUNII





LUNA IN CRESTERE lectia de astronomie Lwaxinggibbous
Partea de Luna vizibila de pe Pamant este luminata mai mult de jumatate de Soare, dar nu este luminata in intregime. Partea vizibila a Lunii care este luminata este inca in crestere, adica, in serile urmatoare discul Lunii se va vedea din ce in ce mai mult luminat.
LUNA PLINA lectia de astronomie Lunaplina
Este atunci cand Pamantul se afla intre Soare si Luna, dar Luna se afla putin mai jos sau mai sus de linia Pamant-Soare. Luna apare ca un disc intreg luminat pe cer. Atunci cand Luna se afla in faza de Luna Plina, dar exact in spatele Pamantului, se produce o ECLIPSA DE LUNA.
LUNA IN SCADERE lectia de astronomie Lwaninggibbous
Partea de Luna vizibila de pe Pamant este mai mult de jumatate luminata de Soare dar nu este in intregime luminata. Partea vizibila a Lunii care este luminata descreste, adica, in serile urmatoare discul Lunii se va vedea din ce in ce mai putin luminat.
ULTIMUL PATRAR lectia de astronomie Lultimulpatrar
Este atunci cand partea de Luna vizibila de pe Pamant este doar pe jumatate luminata de Soare. Dupa aceasta faza discul vizibil al Lunii este din ce in ce mai putin luminat.
SEMILUNA IN DESCRESTERE lectia de astronomie Lwaningcrescent
Luna apare mai putin de jumatate luminata de Soare. Partea luminata a Lunii este in scadere, adica, in serile urmatoare discul vizibil al Lunii se va vedea din ce in ce mai putin luminat.
Ce este LUNA ALBASTRA?
Luna trece prin toate fazele ei in mai putin de o luna calendaristica. Insa unele luni calendaristice sunt mai lungi decat altele. Atunci poate exista situatia ca, intr-o luna calendaristica, Luna sa treaca de 2 ori prin faza de LUNA PLINA. Cea de a doua LUNA PLINA se numeste LUNA ALBASTRA.
Intr-un anotimp, Luna trece de 3 ori prin faza de LUNA PLINA. Daca insa trece de 4 ori prin aceasta faza, a patra se numeste de asemenea LUNA ALBASTRA.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Mar 21, 2008 9:13 pm



lectia de astronomie NebuloasaclepsidraSTELE lectia de astronomie Formareauneistele



Ce este o CONSTELATIE?
Constelatiile sunt grupari de stele inventate acum mii de ani de oameni. Privind la cer, oameni din diverse parti ale lumii au incercat sa recunoasta pe cer lucruri familiare sau eroi de legenda si au dat nume acestor grupari de stele. Astfel unele constelatii au nume de animale, altele nume de personaje din basme. Diverse popoare au vazut lucruri diferite pe cer si au unit stele diferite pentru a da nastere la constelatii pline de fantezie. Stelele dintr-o constelatie nu au nici o legatura reala intre ele, constelatiile sunt doar niste repere pentru orientarea pe bolta cereasca, la fel ca si liniile pe o harta. O constelatie este doar o arie de cer, care a ajutat astronomii sa catalogheze cerul. Cerul este impartit in 88 de constelatii 'moderne'.
Dar ce sunt STELELE? De unde vin?
Stelele sunt bile imense si stralucitoare de gaz formate in interiorul unei nebuloase. Pe parcursul a milioane de ani, nori de praf cosmic si gaze sunt miscati de forta gravitationala pana se contracta intr-o bila. Presiunea gazului din interiorul acestei bile creste si, cand centrul ei devine suficient de fierbinte, incepe fuziunea nucleara, un fel de ardere, in care atomii de hidrogen se transforma in heliu (un alt gaz). Astfel, aceasta bila incepe sa emita lumina si caldura si devine ceea ce numim o stea. Si Soarele nostru este o stea, care degaja caldura si lumina din cauza fuziunii hidrogenului in heliu. Toate stelele de pe cer seamana cu Soarele nostru, bile de gaz imense si fierbinti. Stelele se diferentiaza de planete, comete sau alte corpuri pentru ca au lumina proprie.
Ce este o NEBULOASA?
Este un urias nor de hidrogen si praf cosmic. Parti mai dense din nebuloase se pot strange atat de tare incat sa dea nastere la stele. Toate stelele din univers au fost nascute in nebuloase. Cea mai cunoscuta nebuloasa este nebuloasa din constelatia Orion, un nor imens de gaz si praf aflat pe cer in directia constelatiei Orion. Cu ochiul liber, Nebuloasa Orion se vede ca o pata mica (mai mica decat apare Luna pe cer) stralucind slab sub stelele care formeaza 'centura' lui Orion. Astronomii au gasit sute de stele pe cale de formare in inima Nebuloasei Orion.
Ce culori au stelele?
Stelele sunt de diverse culori in functie de cat de fierbinti sunt la suprafata. Stelele sunt studiate cu ajutorul spectroscopiei. Asa stim marimea, structura, densitatea si temperatura stelelor. Poti spune care este culoarea unei stele daca ii stii temperatura. Stelele cu temperaturile cele mai mari sunt albastre, cele cu temperaturi mai mici sunt galbene, iar cele mai reci sunt rosii. Stelele sunt sursa de lumina si caldura in univers. Fara caldura si lumina Soarelui nostru, Pamantul ar fi o bila de piatra inghetata.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Mar 21, 2008 9:14 pm



lectia de astronomie Aurora2 AURORA lectia de astronomie Aurora3





Ce sunt aurorele?
Soarele nu este o stea 'linistita'. Din contra, la suprafata lui au loc explozii care arunca in spatiu gaz fierbinte si particule incarcate electric, formand vanturi solare. Cand aceste particule ajung in apropierea Pamantului, sunt capturate de campul magnetic al Pamantului si incep sa se invarteste in spirale stranse in jurul liniilor de camp magnetic.
Intr-un sfarsit, ele intra in atmosfera Pamantului prin dreptul polilor magnetici si se ciocnesc cu moleculele de aer. In urma acestor ciocniri moleculele respective degaja lumina de diverse culori, fenomen numit AURORA.
De ce apare aurora de diverse culori?
Lumina este de culori diferite in functie de tipul de molecula din atmosfera Pamantului de particulele incarcate se se lovesc. Pentru ca atmosfera Pamantului este compusa in principal din doua gaze, azot si oxigen, lumina va proveni din ciocnirea cu aceste doua tipuri de molecule. Daca se lovesc de o molecula de oxigen, lumina va fi verde. Daca se lovesc de o molecula de azot, lumina va fi rosie.
Unde se formeaza aurora?
AURORA apare la ambii poli magnetici ai Pamantului in acelasi timp. O parte din acele particule din vantul solar sunt atrase de catre polul nord magnetic si o alta parte sunt atrase de polul sud magnetic. Ele lovesc molecule aflate la 100 km - 250 km deasupra Pamantului, in atmosfera. Privite de sus, aurorele apar ca o doua inele continue care inconjoara cei doi poli magnetici ai Pamantului.
De cate feluri este aurora?
AURORA este de 2 feluri in functie de polul magnetic la care se formeaza:
- aurora BOREALA care se formeaza la polul nord magnetic
- aurora AUSTRALA care se formeaza la polul sud magnetic.
Aurore identice?
Aurora australa este de obicei o imagine in oglinda a aurorei boreale.
De ce apare aurora ca o spirala?
Particulele din vantul solar se invartesc in jurul linilor de camp magnetic ale Pamntului in niste spirale stranse.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Mar 21, 2008 9:16 pm

CURIOZITATI
1. Galaxiile calatoresc in spatiu si cateodata se ciocnesc, galaxiile mai mici disparand si fiind "mancate" de cele mai mari. Galaxia din Andromeda se indreapta spre galaxia noastra, Calea Lactee.
2. Daca ai calatori cu viteza luminii de la un capat la altul al galaxiei Calea Lactee, ti-ar trebui 100.000 ani ca sa termini calatoria.
3. Lumina este cel mai rapid lucru din univers si calatoreste cu 300.000 de km pe secunda.
4. Daca stii culoarea unei stele, iti poti da seama de temperatura ei: cele rosii sunt mai reci, cele cu temperaturi medii sunt galbene si cele cu temperaturile cele mai mari sunt albastre. Nu exista stele verzi...!!!
5. Gaurile negre sunt invizibile. In ele nu exista timp sau spatiu si se crede ca ar fi poarta spre alte universuri; daca intri intr-o gaura neagra, vei simti ca esti turtit din parti si tras de cap si de picioare. Dar nimic nu supravietuieste acolo, ci este sfaramat in mici particule atomice.
6. Luminii de la Soare ii ia 8 minute pana atinge Pamantul; daca Soarele s-ar stinge acum, in 8 minute am ramane in intuneric.
7. Cea mai apropiata stea de Pamant este Proxima Centauri aflata la 4,23 de ani-lumina, adica 25 de milioane de milioane de km distanta de Soare. Asta inseamna, ca daca am avea o nava spatiala care ar calatori cu 50.000 de km pe ora, ne-ar trebui 88.000 de ani ca sa ajungem la ea.
8. Unele stele sunt de 600.000 de ori mai stralucitoare decat Soarele nostru. Soarele nostru se indreapta cu 20 km pe secunda spre un punct in directia constelatiei Hercules. Gazele dintr-o pata solara sunt cu 1.650 C� mai reci decat zonele inconjuratoare de pe Soare.
9. Cometa Haley se intoarce la fiecare 76 de ani.
10. Planetele se invartesc in jurul Soarelui si in jurul axei proprii in sensul acelor ceasornicului. Venus este planeta care se invarteste in jurul axei proprii contrar acelor ceasornicului. Pe Venus Soarele rasare la vest si apune la est. Venus este considerata sora geamana a Pamantului pentru ca amandoua au cam aceeasi marime, densitate si volum, este cel mai apropiat vecin al Pamantului. Dar Venus este cel mai fierbinte loc din sistemul solar dupa Soare si cel mai stralucitor obiect de pe cer dupa Soare si Luna.
11.Mercur orbiteaza Soarele mai repede decat orice alta planeta, in 88 de zile. Mercur, cea mai apropiata planeta de Soare, probabil are gheata la poli.
12. Luna noastra se departeaza de Pamant cu 3 cm pe an. Gravitatia Lunii este de 6 ori mai mica decat a Pamantului. De exemplu daca pe Pamant ai 42 de kg, pe Luna ai 7 kg.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Sam Mai 17, 2008 6:30 pm

mamaaaaaaaaa simona ce chestii interesante!!!!!!!!!
de ce zic astia ca nu exista stele verzi????????
cand dai cu capul in ceva nu le vezi??????????? dinti dinti dinti
e bine daca mi-ar ramane si in cap toate astea!!!!!!!!!
Sus In jos
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Mar Mai 20, 2008 11:54 am

pai nu stiu ei de stele verzi..............

iti place toppicul, nu?
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Mar Mai 20, 2008 4:37 pm

DA FOARTE MULT!!!!!!!!!
Sus In jos
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Mier Mai 21, 2008 11:28 pm

ma bucur!sa o inveti si pe claudia!promititi?
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Joi Mai 22, 2008 12:06 am

jur!!!!!!!!!!
cand o sa mai creasca!!!!!!!!!
Sus In jos
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Mar Mai 27, 2008 6:33 pm

bravo sigur o sa ii placa!
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Mier Mai 28, 2008 12:07 am

daca continua asa cum e sigur o sa-i placa!!!!!!!!!
Sus In jos
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Lun Iun 09, 2008 6:05 pm

ma bucur!
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Mier Iun 11, 2008 1:04 pm

mai ales eu!!!!!!!!
Sus In jos
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Mier Iun 11, 2008 3:12 pm

va place sa priviti cerul instelat?stiti stelele de pe cer?
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Mier Iun 11, 2008 6:50 pm

da!!!!!!!!
Sus In jos
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Joi Iun 12, 2008 7:34 pm

mie imi place sa vad stelele pe cer...se spune ca atunci cand cade o stea a mai trecut un om in nemurire!stai?
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Iun 13, 2008 3:40 pm

da stiam chestia asta!!!!!!!
Sus In jos
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Vin Iun 13, 2008 7:56 pm

stiu ca stiai....banuaiam ca stii!
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Sam Iun 14, 2008 4:18 pm

kisses kisses
Sus In jos
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1Joi Iul 03, 2008 2:25 pm

cine mai cunoaste astrele?
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





lectia de astronomie Empty
MesajSubiect: Re: lectia de astronomie   lectia de astronomie Icon_minitime1

Sus In jos
 
lectia de astronomie
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA :: Curiozitati din lumea intreaga-
Mergi direct la: