MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA

Tara, tara vrem ostasi! Mamici in postnatal... Uniti-va!
 
ForumAcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Empty
MesajSubiect: MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii   MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Icon_minitime1Mier Mar 26, 2008 4:28 pm

astazi m-am gandit ca ne-ar fi util un astfel de toppic..asa ca aici o sa discutam despre medicamnte....puteti sa intrebati daca aveti nelamuriri in leg cu un medicamnet anume...pana atunci..va impartasesc informatii despre urmatoarele medicamente:
ACID ACETILSALICILIC, COMPRIMATE


Indicatii
Curativ in dureri moderate (cefalee, nevralgii, mialgii, artralgii, algii postoperatorii), febra, afectiuni inflamatorii. Profilactic pentru prevenirea trombozelor arteriale si venoase.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la produs, afectiuni gastrointestinale active (gastrita, ulcer gastric sau duodenal), afectiuni grave hepatice si renale, deficit de G-6-PD, diateza hemoragica (hemofilie hipoprotrombinemie), copii mai mici de un an.

Precautii
In administrare: La persoanele cu afectiuni gastrointestinale in antecedente, in cursul ultimului trimestru de sarcina (in special ultimele 2 saptamani), la femeile care alapteaza (produsul trece in laptele matern), pre si postoperator, la copiii cu varicela sau gripa (risc de aparitie a sindromului Reye).

Reactii adverse
Pot aparea tulburari: gastrointestinale (pirozis, epigastralgii), hipersensibilizare la produs (eruptii cutanate, bronhospasm), favorizeaza tendinta la hemoragii, sindrom Reye la copii cu varicela sau gripa.

Compozitie
Comprimate continand acid acetilsalicilic 0,100 g si respectiv 0,500 g.

Actiune
Analgezic, antiinflamator, antipiretic, antiagregant plachetar.

Administrare
Per os, de preferat dupa mese sau cu un antiacid. Se recomanda sfaramarea comprimatelor inainte de administrare.
Adulti: Ca analgezic si antipiretic: 10-15 mg/kgc (300-900 mg) la 4-6 ore. Ca antiinflamator: 20-40 mg/kgc la 12 ore. Ca antiagregant plachetar: 0,5 g la 2 zile. Copii: Ca analgezic si antipiretic: 50-65 mg/kg corp /24 ore repartizate in 4-6 reprize. Ca antiinflamator: 120-140 mg/kg corp/zi 2-3 zile apoi 100 mg/kg corp/zi urmatoarele 4-7 zile.
ACID ACETILSALICILIC TAMPONAT, COMPRIMATE


Indicatii
Tratamentul simptomatic al afectiunilor insotite de algii sau hipertermie; reumatismul acut si cronic; profilaxia trombozelor.

Contraindicatii
Ulcer gastro-duodenal sau hemoragii digestive in evolutie, hipersensibilitate la salicilati sau alte AINS (bronhospasm, reactii anafilactice), diateza hemoragica, deficit de G6PDH, doze mari de anticoagulante orale sau methotrexat, cu 5-7 zile inainte de interventii chirurgicale.

Precautii
In caz de hemoragii digestive in antecedente, insuficienta renala, astm bronsic, dispozitiv intrauterin, metroragii si in cursul sarcinii (administrarea fiind limitata in trimestrul II de sarcina cand exista riscul inchiderii premature a canalului arterial si in trimestrul III cand apare riscul unor tulburari de coagulare).

Reactii adverse
Acufene, algii abdominale, ulcer gastric, hemoragii digestive (hematemeza, melena sau hemoragii oculte), sindrom hemoragipar (epistaxis, gingivoragii, purpura) care poate persista 4-8 zile dupa incetarea administrarii, reactii alergice.

Compozitie
Comprimate continand acid acetilsalicilic: 0,500 g, gluconat de calciu 0,1500 g, excipienti pana la 0,8500 g.

Actiune
Analgezic, antipiretic, antiinflamator la doze ridicate, antiagregant plachetar.

Administrare
Adulti: 1,5-3 g/zi ca antipiretic sau analgezic, 4-6 g/zi ca antiiflamator, 0,3-0,5 g/zi ca antiagregant plachetar, de preferat dupa mese (asocierea cu substante alcaline intarzie si diminua absorbtia acidului acetilsalicilic). Copii: doza obisnuita este de 50 mg/kg corp/24 ore in prize de 4-6 ore: antiinflamator 120-140 mg/kg corp/zi primele 2-3 zile, apoi la 100 mg/kg corp/zi si 70 mg/kg corp/zi. Administrarea la copii trebuie facuta sub supraveghere medicala in special in cursul infectiilor cu virus gripal sau poxvirusuri avandu-se in vedere riscul aparitiei sindromului Reye.
ACID ACETILSALICILIC CU GLUCONAT DE CALCIU, COMPRIMATE


Indicatii
Infectii urinare acute sau recidivante, necomplicate, cu germeni gram-negativi sensibili; profilaxia infectiilor recurente la bolnavii cu sonda vezicala. Administrarea prelungita impune uroculturi repetate, cu testarea sensibilitatii bacteriilor.

Contraindicatii
Alergie specifica, deficit de G-6-PD, sarcina (in primul trimestru), copii mici (in primele 3 luni); prudenta in insuficienta respiratorie hepatica avansata, afectiuni convulsivante, ateroscleroza cerebrala severa si, in general, in bolile sistemului nervos central; doze mici in insuficienta renala severa (doza de intretinere se reduce la 1/2 pentru un clearance al creatininei mai mic de 20 ml/minut). Se evita expunerea excesiva la soare (provoaca fotosensibilizare). Prudenta in asocierea anticoagulantelor orale (potenteaza efectul acestora); nu se asociaza cu nitrofurantoina, tetracicline si cloramfenicol (bacteriostaticele antagonizeaza actiunea acidului nalidixic). Acidul nalidixic poate interfera dozarea in urina a 17-cetosteroizilor, a acidului vanilmandelic ( metoda Pisano - valori mai mari), a glucozei (metode prin reducerea cuprului - rezultate fals-pozitive).

Reactii adverse
Uneori dureri abdominale, greata, voma, diaree; reactii alergice - eruptii cutanate, prurit, urticarie, edem angioneurotic, eozinofilie, rareori reactii anafilactoide; colestaza, sangerari gastro-intestinale, slabiciune musculara, mialgii, fotosensibilizare, trombocitopenie, leucopenie, anemie hemolitica, cefalee, ameteli, tulburari de vedere (reversibile), parestezii, fenomene psihotice, convulsii (rareori); la copiii mici poate creste presiunea intracraniana.

Actiune
Chimioterapic eficace la nivelul urinei, actioneaza
predominant asupra germenilor gram-negativi - sunt sensibile mare parte din tulpinile E. coli, Klebsiella, Enterobacter, Proteus; Serratia, Salmonella si Shigella sunt mai putin sensibile; Pseudomonas si cocii gram-pozitivi nu sunt sensibili. Rezistenta se instaleaza repede, dar nu este de tip plasmidic (nu are caracter de multirezistenta).

Mod de administrare
Adulti: oral, cate 2 comprimate (1 g), dimineata si seara, 1-2 saptamani (sau mai mult); in infectiile acute severe, pana la 2 comprimate de 4 ori/zi; pentru tratamentul de durata 1 comprimat/zi (in doza unica). Copii (mai mari de 3 luni), 30-50 mg/kilocorp si zi (in 2 doze).


Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Empty
MesajSubiect: Re: MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii   MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Icon_minitime1Mier Mar 26, 2008 4:30 pm

ACID FOLIC, DRAJEURI
Indicatii:
Anemie macrocitara nutritionala, anemie macrocitara de sarcina, sprue, sindrom megaloblastic al copiilor mici.

Contraindicatii si reactii adverse:
Folosit singur in anemia pernicioasa, provoaca raspuns hematopoietic, dar nu impiedica fenomenele degenerative spinale (este obligatorie asocierea cu ciancobalamina); utilizarea inadecvata poate intarzia stabilirea diagnosticului si instituirea tratamentului corect in anemiile megaloblastice. Administrarea per os poate fi rareori urmata de manifestari alergice care cedeaza la intreruprea tratamentului. Nu se administreaza la persoanele peste 60 de ani, la care ar putea stimula evolutia unui eventual proces neoplazic latent.

Compozitie:
Drajeuri continand 5 mg acid folic.

Actiune:
Vitamina din complexul B, indispensabila pentru eritropoieza normala; corecteaza anemiile megaloblastice prin deficit de acid folic.

Interactiuni medicamentoase:
Nu se asociaza cu sulfamide.

Mod de administrare:
5-30 mg/zi.
ASCOLECITIN FORTE, TABLETE MASTICABILE
Indicatii:
Surmenaj, astenie, efort fizic prelungit, stare de convalescenta, dezvoltare intarziata la copii (ca medicatie adjuvanta).

Compozitie:
Tablete turnate continand lecitina pulv. 0,5 g si acid ascorbic 0,2 g (2 folii ambutizate cu 10 buc.).

Actiune:
Aport de fosfolipide si acid ascorbic, actioneaza ca sursa de energie si intervine in procese metabolice multiple.

Mod de administrare:
Cate 1/2-1 tableta (se mesteca) de 3 ori/zi.

Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Empty
MesajSubiect: Re: MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii   MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Icon_minitime1Mier Mar 26, 2008 4:30 pm

ASCOVIT, COMPRIMATE
Indicatii:
Profilaxia si tratamentul scorbutului si al altor forme de avitaminoza sau de hipovitaminoza C (maladia Barlow); boli grave, stari febrile prelungite, infectii, interventii chirurgicale, plagi atone, parodontoza, gingivite, stomatite, osteoporoza, fracturi, hemoragii prin fragilitate capilara, anumite forme de anemie (in asociatie cu fierul sau acidul folic), methemoglobinemie, surmenaj, efort fizic prelungit, astenie de primavara, profilaxia racelii comune si a gripei. OMS recomanda un aport zilnic de 50-60 mg acid ascorbic la femeile insarcinate sau in timpul alaptarii.
Vitamina hidrosolubila ce intervine in procesele metabolice, in reactiile de oxidoreducere, in biogeneza substantei celulare si a colagenului, a carnitinei si a catecolaminelor. Prin proprietatile reducatoare si capacitatea sa de a forma chelati, vitamina C intervine in metabolismul mineral, avand o deosebita importanta in procesul absorbtiei, circulatiei si distributiei ionilor metalici la nivel tisular (ex.favorizeaza absorbtia, distributia si stocarea fierului). Acidul ascorbic joaca un rol important in metabolismul histaminei si are rol de modulator in biosinteza prostaglandinelor.Vitamina C este implicata in functiile imunologice si antibacteriene ale leucocitelor, prin cresterea mobilitatii lor si protejarea membranei leucocitare fata de agenti antioxidanti. Vitamina C intervine in metabolismul glucidelor, lipidelor si proteinelor, favorizeaza depunerea calciului in oase si vindecarea fracturilor, creste rezistenta capilarelor si grabeste vindecarea plagilor. Mareste rezistenta la infectii a organismului si corecteaza deficitul de acid ascorbic in stari carentiale specifice. Simptomele carentei in vitamina C sunt: petesia, echimozele, sangerarea gingiilor, hiperkeratoza acompaniata de obturarea foliculilor pilosi, manifestari ale sindromului Sjögren (xerostomie, keratoconjunctivita, inflamarea glandelor salivare).
Farmacocinetica: Acidul ascorbic face parte din clasa vitaminelor hidrosolubile. Se absoarbe bine din tubul digestiv la persoane sanatoase. Absorbtia este diminuata la cei cu hipoaciditate sau cu tranzit intestinal accelerat. Absorbtia la nivel intestinal a vitaminei C se realizeaza impotriva gradientului concentratiei sale prin intermediul unui sistem de transport specific (transport activ). In cazul administrarii unor doze mari de vitamina C, absorbtia intestinala se realizeaza prin transport pasiv (difuzie). Capacitatea de absorbtie intestinala este de 1200 mg/24 h, la o doza de 3 g/zi. Concentratia sanguina fiziologica este de 0,7-1 mg/100 ml; legarea de proteinele plasmatice este de 25 %. Nu este depozitata in organism, fiind necesar un aport exogen continuu. Acidul ascorbic se intalneste in majoritatea tesuturilor si organelor dar mai ales in leucocite, in glandele endocrine si in hepatocite. S-a demonstrat ca vitamina C traverseaza bariera placentara. Principalii metaboliti ai vitaminei C se elimina din organismul uman pe cale renala. Prin urina se elimina atat acidul ascorbic nemodificat, cat si acidul L-dehidroascorbic, acidul 2,3-dioxo-L-gulonic si acidul oxalic in proportii variabile. La un aport zilnic fiziologic normal de vitamina C (60-100 mg), principalul metabolit ce se regaseste in urina adultului sanatos este acidul oxalic (30-50 mg). Prin administrare de doze mari, creste concentratia sanguina pana la pragul renal (1,4-2 mg %), cantitatile suplimentare eliminandu-se prin urina sub forma netransformata.

Contraindicatii:
Litiaza renala (tratament indelungat cu doze mari); stari de supraincarcare cu fier - la bolnavii cu hemocromatoza, talasemie, deficit de acid folic sau la cei care primesc frecvent transfuzii de sange. Acidul ascorbic poate favoriza precipitarea sulfamidelor in urina.

Reactii adverse:
Rareori diaree, precipitarea oxalatilor si uratilor in urina acida.

Compozitie:
Acid ascorbic (Vitamina C) 60 mg, 100 mg sau 200 mg.

Mod de administrare:
Necesarul cotidian de vitamina C a fost estimat de catre OMS la 30 mg. In carenta vitaminica sau in stari cu necesitati crescute de acid ascorbic, o posologie de 60-200 mg pe zi s-a dovedit a fi suficienta. In tulburari de absorbtie se recomanda 500-1000 mg/zi. Comprimatele se sfarma sau se lasa sa se topeasca in gura.
Interactiuni: Doze mari pot diminua excretia urinara a medicamentelor slab acide (barbiturice, sulfamide, salicilati). Poate interfera dozarile colorimetrice bazate pe o reactie redox: dozarea glucozei, a acidului uric si a creatininei din urina.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Empty
MesajSubiect: Re: MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii   MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Icon_minitime1Mier Mar 26, 2008 4:32 pm

ALGOCALMIN, FIOLE
Indicatii:
Algii de diverse cauze: nevralgii, dureri dentare si de sfera O.R.L., dureri artrozice, artritice, din poliartrita cronica evolutiva, mialgii. Sindrom febril.

Contraindicatii:
Alergie la derivati pirazolonici, leucopenie, granulocitopenie, afectiuni hepatice, afectiuni renale, porfirie, deficit de glucoza-6 fosfat dehidrogenaza.

Precautii:
Produsul poate determina granulocitoza indiferent de doza administrata. Intoleranta poate sa apara fie dupa prima administrare, fie dupa mai multe administrari si poate fi de tip reactie incrucisata cu aspirina.
Sarcina si alaptare: Se va administra in timpul sarcinii numai dupa aprecierea corecta a riscului si beneficiului terapeutic. Este de preferat sa nu se administreze mamelor care alapteaza.

Reactii adverse:
Hematologice-agranulocitoza, anemie sau trombopenie, reactii alergice cutanate de diferite intensitati, rar insuficienta renala sau nefropatie interstitiala; crize de astm la pacientii cu alergie incrucisata cu aspirina, uneori colorarea in rosu a urinii.

Compozitie:
fiole de 2 ml continand metamizol sodic 1 g (50%).

Actiune:
Analgezic de 2 ori mai intens decat aminofenazona si antipiretic cu actiune intensa la administrare intravenoasa. Slab antiinflamator. Antispastic, puternic miotrop.

Mod de administrare:
Adulti: 1-2 fiole in injectie i.m. profunda sau per os; 1 fiola la nevoie. In caz de febra mare, in mediul spitalicesc se poate administra 1 fiola i.v., in cazul in care nu exista antecedente de alergie la Algocalmin.

ALGOCALMIN, SUPOZITOARE
Indicatii
Stari dureroase de diverse etiologii: colica renala, dureri post-operatorii. Mialgii, nevralgii, lumbago, sciatica, cefalee, gripa, stari febrile.

Reactii adverse
Ca toti derivatii pirazolonici, Algocalminul poate determina in cazuri foarte rare si la tratament prelungit reactii alergice si modificari ale formulei leucocitare: daca in cursul unui tratament prelungit cu algocalmin apare leucocitopenie sau granulo-citopenie se va intrerupe tratamentul.

Compozitie
Comprimate a 0,50 g natrium phenyl dimethyl pyrazolonum methyl aminomethansulfonicum. Solutie injectabila 50%, natrium phenyl dimethyl pyrazolonum methyl aminome-thansulfonicum. Supozitoare pentru adulti: 1 g natrium phenyl dimethyl pyrazolonum methyl aminomethansulfonicum, 1,53 g excipient. Supozitoare pentru copii: 0,30 g natrium phenyl dimethyl pyrazolonum methyl aminome-thansulfonicum, 0,82 g excipient.

Actiune
Algocalminul este un analgezic puternic, inlocuind intr-o larga masura opiaceele, fara a determina efectele secundare obisnuite dupa administrarea acestora. Fiind un derivat pirazolonic, algocalminul are si o actiune antipiretica.

Administrare
Pentru adulti: 1-3 supozitoare pentru adulti pe zi.
Pentru copii: 1-3 supozitoare pentru copii pe zi.

Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
ely-lenuta
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
ely-lenuta


feminin
Numarul mesajelor : 11505
Varsta : 41
Localizare : iasi
Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 18/03/2008

MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Empty
MesajSubiect: Re: MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii   MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Icon_minitime1Mar Aug 12, 2008 10:31 pm

thanks thanks simona!
Sus In jos
Continut sponsorizat





MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Empty
MesajSubiect: Re: MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii   MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii Icon_minitime1

Sus In jos
 
MEDICAMENTE-descriere..indicatii...tot ce vrei sa stii
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Familia - descriere si traducere
» vrei sa-ti pui o poza...sau poate mai multe?
» cum se calculeaza salariul net daca il stii pe cel brut?
» medicamente cu litera v
» medicamente care incep cu litera H

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA :: Clubul mamicilor :: Vaccinuri, boli-
Mergi direct la: