| ce ati mai facut de papa? | |
|
+11alina diana monici patibuz - Ileana Carmenush @ndreea ely-lenuta Ilona diana75 mari_25ro - mariana mama4you - Simona nanabebe -Georgiana 15 participan?i |
|
Autor | Mesaj |
---|
alina diana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 7935 Varsta : 45 Localizare : targoviste romania Joburi/Distractii : de toate Data de inscriere : 03/04/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 2:47 pm | |
| Nu am pus niciodata la o mancare cu gramaj si chestii din astea.Eu va spun cum se face si voi va ganditi cam cata vreti sa faceti. Prajesc carnea si dupa ce s-a prajit o scot putin sa calesc ceapa. Dupa ce s-a calit ceapa bag din nou carnea in cratita si adaug ciupercile curatate si spalate si,bineinteles tocate(fiecare cum vrea bucati mai mari sau bucati mai mici). Le calesc pe toate si adaug apa cam cat sa le acopere si le las la fiert.Cand sunt aproape fierte fac din smantana cu faina(nu stiu sa va spun proportia eu le fac cam din ochi si mereu mi-a iesit;cred ca la 100g smantana cam 2 linguri de faina)un sos care il pun peste tot ce am in cratita. Adaug delikat si marar si un pic de piper. Las sa mai dea cateva clocote si amestec mereu pana se ingroasa sosul. Si............POFTA BUNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
mama4you - Simona Admin
Numarul mesajelor : 11631 Varsta : 43 Localizare : Ploiesti Joburi/Distractii : copiii Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 07/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 3:57 pm | |
| tre sa incerc si eu............nu ma las zilele astea o sa fac si eu........... | |
|
| |
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 4:07 pm | |
| E GUSTOASA CIULAMAOUA.............AM MANCAT SI EU ODATA LA CINEVA..............E IN GENUL ASEMANATOR CU PUIUL CU SMANTANA........... SIMONA..........TU CUM FACI MUSACAOUA?...............IMI SPUI TE ROGGGGGGGGG | |
|
| |
alina diana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 7935 Varsta : 45 Localizare : targoviste romania Joburi/Distractii : de toate Data de inscriere : 03/04/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 4:24 pm | |
| Daca vrei iti spun eu cum o fac!!!!! | |
|
| |
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 6:08 pm | |
| da alina ............vreau.................te rog | |
|
| |
alina diana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 7935 Varsta : 45 Localizare : targoviste romania Joburi/Distractii : de toate Data de inscriere : 03/04/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 8:13 pm | |
| Se poate face si cu cartofii fierti si pisati ca pentru piure sau poti sa tai cartofii felii. Se curata o ceapa si se pune la calit dupa ce s-a calit ceapa se adauga carnea si se lasa sa se caleasca si ea si se condimenteaza cu sare,piper si delikat si se pune si zarzavat,marar sau patrunjel(eu nu prea pun sare decat daca e nevoie dupa ce am pus delikatul);eu pun si orez in musaca,sunt persoane care nu pun,dar eu pun pt ca imi place cu orez. Dupa ce s-a calit carnea si ceapa bine se aseaza intr-o cratita un rand de cartofi un rand de carne si tot asa pana termini. Dupa ce am terminat de asezat bat un ou cu smantana si pun peste compozitie si o bag la cuptor. Cand e rumena si scade apa e gata. POFTA BUNA!!!!!!!!! | |
|
| |
alina diana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 7935 Varsta : 45 Localizare : targoviste romania Joburi/Distractii : de toate Data de inscriere : 03/04/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 8:14 pm | |
| Nu ti-am scris gramajul ca eu nu am facut niciodata dupa gramaj,ma refer la mancare ca la dulciuri trebuie sa respecti reteta.Eu fac din ochi tot si mereu mi-a iesit. | |
|
| |
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 8:16 pm | |
| | |
|
| |
mama4you - Simona Admin
Numarul mesajelor : 11631 Varsta : 43 Localizare : Ploiesti Joburi/Distractii : copiii Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 07/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 10:08 pm | |
| cu cartofii fierti poti sa tai cartofii felii.Se curata o ceapa si se pune la calit dupa ce s-a calit ceapa se adauga carnea si se lasa sa se caleasca si ea si se condimenteaza cu sare,piper Dupa ce s-a calit carnea si ceapa bine se aseaza intr-o cratita un rand de cartofi un rand de carne si tot asa pana termini. Dupa ce am terminat de asezat bat un ou cu smantana si pun peste compozitie si o bag la cuptor. Cand e rumena si scade apa e gata. | |
|
| |
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 15, 2008 10:18 pm | |
| multumesc mult..............cred ca sambata am s-o pun in practica.............deja am salivat | |
|
| |
mama4you - Simona Admin
Numarul mesajelor : 11631 Varsta : 43 Localizare : Ploiesti Joburi/Distractii : copiii Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 07/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mier Apr 16, 2008 1:50 pm | |
| 500 g Paste500 g Rosii micute(Cherry)-o treime se lasa întregi,partea cealalta se taie pe jumatate 1-2 vinete mai mici -taiate cubulete 2 capatîni de usturoi proaspat(se poate înlocui cu 3-4 catei de ustroi) 4-5 ardei-grasi copti ,decojiti si taiati feliuteulei de masline frunze de basilikumfrunze de oregano sare,piper,chilli uscat macinat Vinetele si ardeii la prajit -se lasa sa se rumeneasca destul de binisor. Prajiti usturoiul cu vinetele,capata o aroma super . vinetele trebuie prajite bine,dau un gust excelent salatei rosioarele(Cherry Tomate) ..o parte mare se taie pe jumate,cîteva se lasa întregi Toate legumaraiele se amesteca împreuna ,inclusiv verdeata,se sareaza si pipereaza dupa gust.Se poate adauga si chilli uscat,noua ne place putin iute Se pun legumele peste pastele scurse de apa ,se amesteca si se lasa la racit.Se pun la frigider pentru 2-3 ore,sau mai mult.Înainte de a servi,se mai mesteca o data în casttron.Daca doriti ,puteti adauga cubulete de mozzarella. ..sau o serviti pe felii de mozzarella. | |
|
| |
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mier Apr 16, 2008 6:12 pm | |
| url=https://servimg.com/view/12142279/139] [/url] | |
|
| |
monici De-al casei
Numarul mesajelor : 1927 Varsta : 41 Localizare : Ploiesti Joburi/Distractii : Maria Alexandra, fetita mea Stare de spirit : intre bine si excelent Data de inscriere : 07/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mier Apr 16, 2008 6:47 pm | |
| eu am facut azi decat piure cu copanele, ptr ca ciorbica mai avem de ieri.....chiar, mamicilor, voi tineti post in saptamana mare? | |
|
| |
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mier Apr 16, 2008 7:20 pm | |
| AS VREA DIN TOATA INIMA.............AJUTA-MA DOAMNE | |
|
| |
alina diana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 7935 Varsta : 45 Localizare : targoviste romania Joburi/Distractii : de toate Data de inscriere : 03/04/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mier Apr 16, 2008 10:47 pm | |
| Nu pot sa tin post.O singura data am tinut si fara mult efort,dar acum...........Doamne iarta-ma ca nu pot!!!!!!!!!!!! | |
|
| |
mama4you - Simona Admin
Numarul mesajelor : 11631 Varsta : 43 Localizare : Ploiesti Joburi/Distractii : copiii Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 07/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Joi Apr 17, 2008 12:44 am | |
| nici eu nu pot................sunt prea pofticioasa...........si e mai pacat sa poftesti decat sa tii! zic eu! | |
|
| |
alina diana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 7935 Varsta : 45 Localizare : targoviste romania Joburi/Distractii : de toate Data de inscriere : 03/04/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Joi Apr 17, 2008 12:54 am | |
| Da asa e cand om ajunge pe la 50-60(daca ma ajungem)atunci sa tinem! | |
|
| |
mama4you - Simona Admin
Numarul mesajelor : 11631 Varsta : 43 Localizare : Ploiesti Joburi/Distractii : copiii Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 07/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Joi Apr 17, 2008 11:50 am | |
| sa stii.............da eu una mai am mult pana atunci!la 45 kg ale mele! | |
|
| |
mari_25ro - mariana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 4961 Varsta : 43 Localizare : Buzau Joburi/Distractii : Mihai....si calculatorul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Joi Apr 17, 2008 10:34 pm | |
| noi am papat urzici cu mamaliga si cartofi pai cu mujdei de usturoi...sa treaca raceala lui tati...si am facut pentru maine ca e post o mancare de vinete si in saptamana mare o sa incerc sa tin post...oricum trebuie sa merg sa ma spovedesc si sa ma impartasesc | |
|
| |
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Joi Apr 17, 2008 10:45 pm | |
| Ingrediente 500 g ciuperci proaspete mari si frumoase 200 g cascaval 50 g ulei 1 ceapa 4 catei usturoi 50 g praz 1 legatura de marar 1 pahar de vin rosu busuioc sare si piper dupa gust Mod de preparare Se curata ciupercile, se desfac piciorusele si se pun la scurs; Se toaca ceapa, cateii de usturoi, mararul, prazul, piciorusele de la ciuperci, se rade cascavalul si se amesteca toate adaugand putina sare, piper, busuioc si cele 50 g de unt; Se pun ciupercile intr-o tava cu "palariuta" in sus, iar in fiecare "palariuta se pune umplutura obtinuta; Se adauga apa, 50 gr ulei si paharul de vin. Se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. ciuperci umplute | |
|
| |
mama4you - Simona Admin
Numarul mesajelor : 11631 Varsta : 43 Localizare : Ploiesti Joburi/Distractii : copiii Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 07/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Vin Apr 18, 2008 11:51 pm | |
| Snitel umplut din cotlet de porc Snitel pane din cotlet de porc , umplut cu un delicios sote de legume si Mozarela
Ingrediente
200 g cotlet porc 50 g mozzarella 1 ou 50 g pesmet auriu 50 g faina alba 30 g sote legume (morcov, ardei gras, broccoli, ananas) 5 g ienibahar pulbere 2 g busuioc 1 ardei gras 10 g usturoi 50 g sunca Praga 1 fir ceapa verde sare, piper negru
Proces tehnologic
Cotletul de porc se desface in doua, se codimenteaza din abundenta cu sare, piper negru si busuioc, dupa care se bate pana obtinem o foaie de carne, care se unge cu ulei de masline, se acopera cu o folie si se lasa in liniste 10 min.
In 15 ml de ulei de masline se trage la tigaie sunca de Praga taiata fidelute. Se adauga soteul de legume (ananasul ultima data, taiat triunghiuri) se adauga ceapa verde taiata fasii ,usturoiul tocat, ardeiul gras taiat cubulete si se codimenteaza cu sare, piper negru si ienibahar pulbere. Mozzarella se taie cubulete si se adauga in compozitie (intotdeauna in acest moment, pentru a nu-si modifica consistenta ) Se ridica folia de aluminiu de pe cotletul de porc usor macerat (la temperatura camerei), in partea dreapta asezandu-se compozitia obtinuta. Partea ramasa libera a cotletului se indoaie peste compozitie lipindu-se marginile prin presare . Snitelul astfel obtinut se trece prin pulbere de faina alba, ou batut si bine codimentat si pesmet auriu. Snitelul se prajeste in ulei incins la 180 C .
Recomandarea bucatarului: A se servi acest preparat alaturi de garnitura de cartofi piure asezonata cu curry, mac copt si tras la tigaie in ulei de masline aromatizat cu usturoi salbatic (leurda). Se recomanda un vin spumos alb. NOI NU TINE POST ASA CA NE DELECTAM CU CEVA BUN!!!!!!!!! | |
|
| |
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Vin Apr 18, 2008 11:53 pm | |
| deja imi ploua in gura simona.................vaiiiiiiiiiiiii am pofte.............dar nu e | |
|
| |
mari_25ro - mariana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 4961 Varsta : 43 Localizare : Buzau Joburi/Distractii : Mihai....si calculatorul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 26/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Sam Apr 19, 2008 11:08 am | |
| mai Simona ...te joci cu noi....ti-am mai zis ca acum ma urc in masina-via Ploiesti | |
|
| |
alina diana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 7935 Varsta : 45 Localizare : targoviste romania Joburi/Distractii : de toate Data de inscriere : 03/04/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Sam Apr 19, 2008 12:57 pm | |
| | |
|
| |
mama4you - Simona Admin
Numarul mesajelor : 11631 Varsta : 43 Localizare : Ploiesti Joburi/Distractii : copiii Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 07/03/2008
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? Mar Apr 22, 2008 12:24 pm | |
| Curmale umplute cu branza de capra, busuioc, cimbru, oregano si jambon 1 kg de curmale proaspete, cat mai mari o cutie de branza proaspata de capra frunze mari de busuioc, cate 1 pentru fiecare curmala prosciutto crudo, jambon serrano sau Pata negra oregano, cimbru – proaspete 1 lingura ulei de masline extravirgin de cea mai buna calitate (ideal: nefiltrat) Punem curmalele intr-un vas cu apa rece si le invartim cu mana, ca sa le spalam. Le punem apoi pe servetel de hartie, sa se usuce de apa. Frecam branza de capra cu uleiul si cu oregano + cimbru, maruntite. Taiem curmalele pe lungime cu un cutit foarte ascutit, scoatem samburele si umplem cavitatea cu branza de capra. Infasuram apoi cu cate o frunza de busuioc si o felie de prosciutto. Fixam totul cu o scobitoare si punem curmalele fie pe plita, fie cuptor sau pe gratar (pe o folie de aluminiu dubla) si le lasam pana cand branza incepe sa se topeasca. Pana face… bloop-bloop! Am plecat aici de la premiza ca prosciutto se potriveste cu busuiocul iar branza de capra cu curmalele. De asemenea, prosciutto se potriveste cu branza de capra … si asa am ajuns la combinatia finala. Ramane sa o incercati si sa o judecati voi! | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: ce ati mai facut de papa? | |
| |
|
| |
| ce ati mai facut de papa? | |
|