MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA

Tara, tara vrem ostasi! Mamici in postnatal... Uniti-va!
 
ForumAcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 medicamente care incep cu litera E

In jos 
4 participan?i
AutorMesaj
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

medicamente care incep cu litera E Empty
MesajSubiect: medicamente care incep cu litera E   medicamente care incep cu litera E Icon_minitime1Vin Apr 04, 2008 3:19 pm

doctor
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
Ilona
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
Ilona


feminin
Numarul mesajelor : 9856
Varsta : 43
Localizare : Iasi
Joburi/Distractii : Acum copilul
Stare de spirit : bunicica
Data de inscriere : 10/03/2008

medicamente care incep cu litera E Empty
MesajSubiect: Re: medicamente care incep cu litera E   medicamente care incep cu litera E Icon_minitime1Vin Apr 04, 2008 3:35 pm

doctor EFERALGAN PEDIATRIC, SOLUTIE INTERNA

Indicatii:
Tratamentul simptomatic al durerii si starilor febrile: Stari febrile - Boli contagioase ale copilului, stari eruptive cu febra, afectiuni ORL. Hipertermia consecutiva vaccinarii: Durere de origine diversa.

Contraindicatii:
Acest medicament nu trebuie utilizat in urmatoarele cazuri: daca copilul este alergic la paracetamol, daca copilul sufera de o tulburare hepatica severa. Oricand aveti nelamuriri consultati medicul sau farmacistul.

Precautii:
Acest medicament se utilizeaza cu grija in cazul afectiunilor renale severe (insuficienta renala severa).

Reactii adverse:
Efectele secundare ale paracetamolului sunt rare: rash si /sau reactii alergice in cazuri rare. Daca acestea apar, intrerupeti imediat tratamentul si consultati medicul. in cazuri exceptionale, unele elemente ale sangelui (plachete) pot scade anormal, determinand sangerari ale nasului sau ale gingiilor.

Compozitie:
Paracetamol 3,000 g, parahidroxibenzoat de metil sodic 0,070 g, parahidroxibenzoat de propil sodic 0,030 g, acid sorbic 0,135 g. Excipienti: Polietilenglicol 6 000, solutie zaharoza, zaharina sodica, aromatizant caramel vanilie, apa purificata q.s.p 100 ml.

Actiune:
Analgezice periferice (indeparteaza durerea), antipiretice (scad temperatura).

Administrare:
Dozarea este dependenta de greutatea corporala: 20 - 30 mg /kg corp pe 24 ore, divizat in 3 - 4 prize. Sugari cu varsta sub 1 an: o lingurita masura, de 3 - 4 ori pe zi.
Copii cu varsta de 1 - 3 ani: 2 lingurite masura, de 3 - 4 ori pe zi.
Copii cu varsta peste 3 ani: 3 lingurite masura, de 3 - 4 ori pe zi.
Instructiuni pentru utilizare si calea de administrare - cale orala, ca atare sau diluata cu apa sau lapte.
Administrare - frecventa dozelor: Dozele de administrat se vor repeta pana la de patru ori pe zi. Intervalul dintre doze va fi de 6 ore, dar nu mai mic de 4 ore. In cazurile de insuficienta renala severa, intervalul dintre doze trebuie sa fie de cel putin 8 ore.
Sus In jos
ely-lenuta
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
ely-lenuta


feminin
Numarul mesajelor : 11505
Varsta : 41
Localizare : iasi
Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 18/03/2008

medicamente care incep cu litera E Empty
MesajSubiect: Re: medicamente care incep cu litera E   medicamente care incep cu litera E Icon_minitime1Vin Apr 04, 2008 8:03 pm

sau EURESPAL-SIROP REVIN CU ALTE NOTITE lectura
Sus In jos
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

medicamente care incep cu litera E Empty
MesajSubiect: Re: medicamente care incep cu litera E   medicamente care incep cu litera E Icon_minitime1Vin Apr 18, 2008 2:19 am

EPIVIR

Cititi cu atentie acest prospect in intregime inainte de a incepe sa utiliti acest medicament.

- Pastrati acest prospect, s-ar putea sa aveti nevoie sa-l cititi din nou.
- Daca aveti alte intrebari, va rugam adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastra personal si nu trebuie sa-l dati altor persoane.
- S-ar putea sa le faca rau chiar daca simptomele lor sunt aceleasi cu ale dumneavoastra.

Denumirea produsului medicamentos

Epivir, comprimate filmate 150 mg
lamivudina

Compozitie
Substanta activa din Epivir se numeste lamivudina. Fiecare comprimat filmat contine lamivudina 150 mg. De asemenea, comprimatele contin urmatoarele ingrediente:

Nucleu: celuloza microcristalina, amidon glicolat de sodiu, stearat de magneziu.
Film: hipromeloza, dioxid de titan, macrogol, polisorbat 80.

Producator
Glaxo Welcome Operations
Priory Street
Ware
Herts SG12 0DJ
Marea Britanie

Detinatorul Autorizatiei de Punere pe Piata
Glaxo Group Ltd
Greenford Road
Greenford
Middlesex UB6 ONN
Marea Britanie

CE ESTE EPIVIR SI PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Epivir comprimate filmate 150 mg este disponibil in flacoane de polietilena de culoare alba ce contin 60 comprimate filmate. Acestea sunt albe, de forma romboidala si inscriptionate cu “GX CJ7” pe o fata.

Epivir apartine unui grup de medicamente antivirale, cunoscute si sub numele de antiretrovirale, denumite analogi nucleozidici inhibitori ai reverstranscriptazei (NRTI). Sunt utilizate in tratamentul infectiei cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV).
Epivir este utilizat in terapia combinata antiretrovirala pentru tratamentul infectiei HIV la adulti si copii. Epivir reduce cantitatea de virus HIV din corpul dumneavoastra si o pastreaza la un nivel scazut. De asemenea, creste numarul celulelor CD4. Celulele CD4 sunt un tip de celule sanguine albe care au un rol important in mentinerea unui sistem imun sanatos pentru a lupta impotriva infectiilor. Raspunsul la tratamentul cu Epivir variaza de la un pacient la altul. Medicul dumneavoastra va monitoriza eficacitatea tratamentului.

INAINTE DE A UTILIZA EPIVIR

Nu luati Epivir:
- daca sunteti hipersensibil (alergic) la lamivudina sau la oricare alt component din comprimatele de Epivir.

Daca nu sunteti sigur, va rugam sa consultati medicul dumneavoastra.

Atentionari speciale si precautii in utilizare
- Discutati cu medicul dumneavoastra despre utilizarea Epivir daca aveti afectiuni ale rinichilor. Poate fi necesara reducerea dozei standard recomandate de Epivir.

- Medicamentele din clasa de medicamente careia ii apartine Epivir (NRTI) pot determina o afectiune numita acidoza lactica, impreuna cu marirea ficatului. Daca apare, acidoza lactica se dezvolta, de obicei, dupa câteva luni de tratament. Semnele care pot indica aparitia acidozei lactice sunt respiratii profunde si rapide, somnolenta, precum si simptome nespecifice cum ar fi greata, varsaturile si durerile de stomac. Acest efect advers rar dar grav, apare mai frecvent la femei, in special daca sunt supraponderale. Daca aveti boli hepatice puteti fi, de asemenea, expus unui risc mai mare de a dezvolta acest efect advers. In timpul tratamentului cu Epivir, medicul dumneavoastra va va monitoriza cu atentie pentru orice semn care ar putea sa indice aparitia acidozei lactice.

- Daca aveti hepatita cronica cu virus de tip B, nu trebuie sa intrerupeti tratamentul fara indicatiile medicului dumneavoastra, deoarece puteti avea o recidiva a hepatitei. Aceasta recidiva poate fi mai severa daca aveti o afectiune hepatica severa.

- Este necesar sa luati Epivir in fiecare zi. Acest medicament va ajuta sa tineti boala sub control, dar nu vindeca infectia HIV. Puteti continua sa dezvoltati alte infectii si boli asociate cu boala HIV. Trebuie sa pastrati o legatura permanenta cu medicul dumneavoastra. Nu opriti administrarea medicamentului inainte sa consultati medicul dumneavoastra.

- Tratamentul cu Epivir nu reduce riscul transmiterii infectiei cu virus HIV la alte persoane prin contact sexual sau transfuzie de sânge. Pentru a preveni aceasta trebuie sa continuati folosirea masurilor de protectie adecvate.

Sarcina
Daca sunteti insarcinata, planificati sa aveti un copil in curând sau daca alaptati, va rugam sa informati medicul dumneavoastra inainte de a incepe orice tratament. Epivir nu trebuie luat in timpul primelor trei luni de sarcina.

Alaptare:
Deoarece lamivudina si virusul trec in laptele matern, se recomanda ca mamele care iau Epivir sa nu-si alapteze copiii. Este recomandat ca femeile infectate HIV sa nu-si alapteze sub nici o forma copiii, pentru a evita transmiterea virusului HIV.

Administrarea altor medicamente:
Este important ca medicul dumneavoastra sa fie informat in legatura cu toate medicamentele pe care le luati, inclusiv cele pe care vi le cumparati singuri. Acestea pot afecta actiunea Epivir sau Epivir poate afecta actiunea acestora. Epivir nu trebuie administrat cu zalcitabina, doze mari de cotrimoxazol sau injectii cu ganciclovir sau foscarnet.

CUM SE UTILIZEAZA EPIVIR

Luati intotdeauna Epivir exact cum v-a recomandat medicul dumneavoastra. Daca nu sunteti sigur, intrebati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Doza obisnuita de Epivir la adulti si adolescenti peste 12 ani este de un comprimat (150 mg) de 2 ori pe zi, la intervale de aproximativ 12 ore. Alternativ, Epivir poate fi luat o data pe zi, fie ca un comprimat de 300 mg, fie ca 2 comprimate de 150 mg. Comprimatele de Epivir se vor inghiti cu apa sau alte lichide. Comprimatele pot fi luate cu sau fara alimente.

Forma lichida este destinata tratamentului la copii cu vârsta peste 3 luni sau la pacienti incapabili sa ia comprimate sau la cei care trebuie sa ia o doza mai mica.

Daca aveti probleme renale, atunci doza dumneavoastra poate fi modificata. Va rugam sa urmati indicatiile medicului dumneavoastra.

Ce trebuie sa faceti daca ati luat mai mult Epivir decât trebuie
Este putin probabil ca administrarea accidentala a unei doze prea mari de Epivir sa determine probleme serioase. Totusi, trebuie sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului sau sa va adresati departamentului de urgenta al celui mai apropiat spital pentru sfaturi suplimentare.

Ce trebuie sa faceti daca ati uitat sa luati Epivir
Daca ati uitat sa luati o doza de Epivir, luati doza imediat ce va amintiti si apoi continuati ca inainte. Nu luati o doza dubla pentru a recupera doza uitata.

EFECTE ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Epivir poate avea efecte adverse. Când se trateaza infectia HIV, nu este intotdeauna posibil sa se precizeze daca anumite efecte adverse care apar sunt produse de Epivir, de alte medicamente pe care le luati in acelasi timp sau de infectia HIV. Din acest motiv este important sa informati medicul dumneavoastra despre orice schimbari ale starii dumneavoastra de sanatate.

Efectele adverse raportate cel mai frecvent (cu o frecventa mai mare de 1 la fiecare 100 de pacienti tratati) sunt greata, varsaturi, dureri de stomac, diaree, durere de cap, dureri articulare, afectiuni musculare, tuse, simptome nazale (iritatie, secretii nazale), febra, oboseala, senzatie generala de rau, eruptii cutanate, caderea parului si dificultati de somn.

Urmatoarele efecte adverse sunt neobisnuite (intre 1 la 1000 si 1 la 100 pacienti tratati): anemie (numar scazut de celule rosii sanguine), neutropenie (numar scazut de celule albe sanguine) si reducerea numarului de trombocite (celulele sanguine importante pentru coagulare). Daca producerea de celule rosii este redusa puteti avea simptome de oboseala sau lipsa de aer. O reducere a numarului de celule albe din sânge va poate predispune la infectii. Daca aveti un numar scazut de trombocite, puteti observa ca va apar mai usor vânatai. În probele de sânge recoltate de la pacienti tratati cu Epivir a fost observata cresterea valorilor unor enzime hepatice.

Exista cazuri rare (cu o frecventa cuprinsa intre 1 la 10000 si 1 la 1000 de pacienti tratati) de inflamatie a ficatului (hepatita), inflamatie a pancreasului (pancreatita) si rupturi ale tesutului muscular.

Exista cazuri foarte rare (mai putin de 1 la 10000 de pacienti tratati) de senzatii de amorteala, furnicaturi sau slabiciune in membre si cazuri severe de anemie si neutropenie.

La pacientii care iau NRTI au fost raportate foarte rar cazuri de aparitie a unei stari denumita acidoza lactica, ce se caracterizeaza prin cresterea acidului lactic din corp, fapt ce poate determina deshidratare si coma (pentru mai multe informatii, vezi Atentionari speciale si precautii in utilizare).

Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului despre orice efecte adverse care apar in timpul administrarii Epivir, chiar daca nu sunt mentionate in acest prospect.

PASTRAREA EPIVIR
A se pastra la temperaturi sub 30°C.
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
A nu se lasa la indemâna si vederea copiilor.


Data ultimei verificari a prospectului
Iunie 2003
Sus In jos
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

medicamente care incep cu litera E Empty
MesajSubiect: Re: medicamente care incep cu litera E   medicamente care incep cu litera E Icon_minitime1Vin Apr 18, 2008 3:36 am

ENTEROL-250, pulbere liof.


Substanta activa: saccharomyces boulardii Producator: Biocodex

Indicatii:

Tratamentul diareei acute infectioase la adulti si copii. Tratamentul si prevenirea complicatiilor digestive ale terapiei cu antibiotice: diaree, colita, candidoza. Tratament asociat (vancomicinei si metronidazolului) in prevenirea recurentei infectiei cu Clostridium difficile. Prevenirea diareei asociate alimentatiei enterale cu debit continuu. Tratamentul sindromului de colon iritabil.

Reactii adverse:

Diferitele studii clinice si experienta clinica obtinuta dupa introducerea produsului in terapeutica nu au evidentiat efecte adverse atribuibile in mod regulat Enterol-ului 250. Totusi, au fost raportate unele tulburari epigastrice si meteorism abdominal, care, insa, nu implica intreruperea tratamentului.

Compozitie:

Fiecare plic sau capsula contine: Pulbere liofilizata de Saccharomyces boulardii 282,5 mg (corespunzator la 250 mg drojdie si 32,5 mg lactoza).

Actiune:

Antidiareic de origine biologica. Saccharomyces boulardii este o drojdie rezistenta la actiunea sucurilor gastric si intestinal, a antibioticelor si a sulfamidelor. Studiile farmacologice experimentale au aratat ca Sacharomices boulardii: inhiba in vitro si in vivo dezvoltarea Candidei albicans; stimuleaza sistemul imunitar in cazul infectiilor experimentale; sintetizeaza vitamine din grupul B: vitamina B1, vitamina B2, acid pantotenic, vitamina B6, acid nicotinic, care pot fi utilizate de organism; produce o crestere semnificativa a dizaharidazelor.

Administrare:

Adulti: 1 - 2 plicuri sau capsule pe zi. Copii: 1 plic sau o capsula pe zi. Aceste doze pot fi marite cu avizul medicului, daca nu exista contraindicatii. Enterol se administreaza pe cale orala. Poate fi administrat in orice moment al zilei, dar pentru a obtine un efect foarte rapid se recomanda evitarea perioadelor de digestie. Totusi se poate administra si simultan cu doza de antibiotic, indiferent de momentul administrarii acestuia. Enterol 250 nu trebuie amestecat cu lichide prea calde sau care contin alcool. Capsule: inghititi fiecare capsula cu mult lichid. Plicuri: goliti continutul plicului in putina apa (eventual indulcita cu zahar) sau in alt lichid, sau chiar in hrana, amestecati si inghititi. Prezentarea sub forma de plicuri este adaptata sugarilor sau alimentatiei enterale cu debit continuu: Sugari: Goliti continutul plicului in hrana sugarului - aceasta nu trebuie sa fie prea fierbinte. Alimentatie enterala cu debit continuu: adaugati medicamentul in solutia nutritiva, in timpul prepararii acesteia. Solutia astfel obtinuta se poate conserva timp de cateva zile la +4C.

Toate medicamentele din aceasta clasa ATC( a07fa ): tractul digestiv si metabolism >> antidiareice, antiinflamatoare, antiinfectioase intestinale >> antidiareice - microorganisme >> microorganisme antidiareice





Medicamente asemanatoare:
» ENTEROL-250, pulbere liof.

» ENTEROLACTIL, capsule

» FLONIVIN BS, capule

» FLONIVIN, capsule
Sus In jos
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

medicamente care incep cu litera E Empty
MesajSubiect: Re: medicamente care incep cu litera E   medicamente care incep cu litera E Icon_minitime1Vin Apr 18, 2008 3:50 am

EFERALGAN VITAMINE C, compr. eff.

Substanta activa: combinatii Producator: Lab. UPSA (Bristol - Myers Squibb)

Indicatii:

Acest medicament contine paracetamol. Se adreseaza tratamentului tulburarilor insotite de durere sau febra, cum sunt: cefalee (durere de cap), stari gripale, dureri dentare, musculare, menstruale, la adulti si copii cu o greutate de peste 25 kg (in varsta de 8 ani).

Contraindicatii:

Alergie la paracetamol, tulburari hepatice grave, litiaza renala, cand se administreaza asociat doze mari de vitamina C (peste 1 g).

Precautii:

Exista si forme farmaceutice pentru copiii cu greutate sub 25 kg. In vederea respectarii dozelor recomandate, este fara sens administrarea alternativa de aspirina si paracetamol. in afectiuni renale grave trebuie sa consultati medicul inainte sa luati paracetamol. In cazul dietelor fara sodiu sau cu o cantitate redusa de sodiu, continutul de sodiu: 330 mg per comprimat efervescent, trebuie luat in considerare la consumul zilnic. Sarcina si alaptare: in conditii normale de administrare, paracetamolul poate fi administrat in sarcina si in perioada de alaptare. Ca o regula generala, este intotdeauna recomandabil sa consultati medicul sau farmacistul inainte de a lua orice medicament in timpul sarcinii sau alaptarii.

Reactii adverse:

In cazuri rare, poate produce rash cutanat sau o reactie alergica. In cazuri foarte rare, pot aparea nivele anormal de scazute ale unor celule ale sangelui (plachete) care pot determina sangerari ale nasului si gingiilor. Dozele mari de vitamina C (peste 1 g) pot determina dezvoltarea litiazei renale la unii indivizi si pot creste hemoliza (distrugerea celulelor rosii ale sangelui) la pacientii cu deficit de G6PD.

Compozitie:

Paracetamol: 0,330 g; acid ascorbic: 0,200 g. Excipienti: bicarbonat de potasiu, hidrogen carbonat de sodiu, sorbitol, acid citric anhidru, benzoat de sodiu, docusat de sodiu, polividona. Pentru un comprimat efervescent de 2,955 g. Un comprimat efervescent contine 333 mg de sodiu.

Administrare:

Este limitata la adulti si copii cantarind peste 25 kg (ex. de aproximativ 8 ani). Adulti si copii cantarind 50 kg si peste (aproximativ 8 - 10 ani): Doza maxima zilnica recomandata este 3 g. Unul sau doua comprimate efervescente; daca este necesar, administrarea poate fi repetata dupa 4 ore dar fara a se depasi 9 comprimate efervescente a 330 mg pe zi. Copii: Doza zilnica recomandata este 60 mg/kg/zi. Doza uzuala este: copii cu o greutate cuprinsa intre 25 - 30 kg (aproximativ in varsta de 8- 10 ani): un comprimat efervescent; daca este necesar, administrarea poate fi repetata dupa 6 ore, fara a se depasi 5 comprimate efervescente a 330 mg pe zi; copii cu o greutate cuprinsa intre 30 - 35 kg (aproximativ in varsta de 10 - 12 ani): unul sau doua comprimate efervescente; daca este necesar, administrarea poate fi repetata dupa 6 ore, fara a depasi 6 comprimate efervescente a 330 mg pe zi; copii cu o greutate cuprinsa intre 35 - 50 kg (aproximativ in varsta de 12 - 15 ani): unul sau doua comprimate efervescente; daca este necesar, administrarea poate fi repetata dupa 6 ore, fara a depasi 7 comprimate efervescente pe zi. Calea orala. Dizolvati complet un comprimat efervescent intr-un pahar mare de apa si beti imediat. Frecventa si momentul administrarii: Administrarea regulata evita fluctuatiile febrei sau intensitatea durerii. Trebuie sa existe o pauza intre administrari, de preferinta 6 ore si nu mai putin de 4 ore. In cazurile de insuficienta renala grava, intervalul intre doze trebuie sa fie de cel putin 8 ore. Evitati administrarea la sfarsitul zilei datorita continutului in vitamina C. Durata tratamentului: Daca durerea persista mai mult de 5 zile sau febra continua peste 3 zile, daca aceste simptome se agraveaza sau daca mai apare orice alt simptom, nu continuati acest tratament fara a consulta medicul sau farmacistul dvs.
Sus In jos
ely-lenuta
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
ely-lenuta


feminin
Numarul mesajelor : 11505
Varsta : 41
Localizare : iasi
Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 18/03/2008

medicamente care incep cu litera E Empty
MesajSubiect: Re: medicamente care incep cu litera E   medicamente care incep cu litera E Icon_minitime1Mier Aug 13, 2008 8:17 pm

thanks thanks
Sus In jos
alina diana
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
alina diana


feminin
Numarul mesajelor : 7935
Varsta : 44
Localizare : targoviste romania
Joburi/Distractii : de toate
Data de inscriere : 03/04/2008

medicamente care incep cu litera E Empty
MesajSubiect: Re: medicamente care incep cu litera E   medicamente care incep cu litera E Icon_minitime1Sam Ian 03, 2009 5:07 pm

kisses kisses
Sus In jos
Continut sponsorizat





medicamente care incep cu litera E Empty
MesajSubiect: Re: medicamente care incep cu litera E   medicamente care incep cu litera E Icon_minitime1

Sus In jos
 
medicamente care incep cu litera E
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» medicamente care incep cu litera N
» medicamente care incep cu litera O
» medicamente care incep cu litera P
» medicamente care incep cu litera A
» medicamente care incep cu litera R

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA :: Farmacia mama4you-
Mergi direct la: