Numarul mesajelor : 4961 Varsta : 43 Localizare : Buzau Joburi/Distractii : Mihai....si calculatorul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 26/03/2008
Subiect: Dezlegare la peste Sam Apr 19, 2008 6:54 pm
PLACHIE DE CRAP
Timp de preparare: 2 ore (complexitate ridicata)
Ingrediente crap 1 kg 2 cepe mari 2 ardei grasi 3 rosii 1 capatina usturoi 1 pahar vin sare foi de dafin,cimbru ulei
Mod de preparare Crapul se curata,se spala ,se portioneaza si se sareaza.ceapa si ardeiul se taie felii.intr-o tava se aseaza ceapa si ardeiul taiat.pestele se aseaza deasupra legumelor si se stropeste cu ulei.rosiile se taie in felii groase si se aseaza pe peste.din usturoi se face un mujdei si se toarna in tava.se pune paharul cu vin ,foile de dafin si cimbrul.se da la cuptor 1 ora.se serveste rece.
SARAMURA DE PESTE
Timp de preparare: 60 min (complexitate medie) Ingrediente peste 2 kg,ardei gras rosu ,verde si galben cite o bucata,ardei iute verde si rosu cite o bucata(din cei mari),patrunjel verde o legatura,un gogosar rosu, un ardei capia , zece boabe de piper intregi si o jumatate de lingurita de piper macinat,un virf de cutit de boia rosie dulce,3 boabe de ienibahar,o legatura de ceapa verde,4 rosii carnoase mari,delikat dupa gust,3litri de apa.
Mod de preparare pestele se curata,se spala,se taie file. dupa ce se zvinta cu hirtie absorbanta se frige pe gratar. gogosarul,ardeiul capia,ardeii grasi si iuti,rosiile se coc pe gratar,apoi li se indeparteaza pielita si se toaca marunt. intr-un vas se pune apa la clocotit si apoi se pun legumele de mai sus,condimentele si ceapa verde taiata marunt.
mari_25ro - mariana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 4961 Varsta : 43 Localizare : Buzau Joburi/Distractii : Mihai....si calculatorul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 26/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Sam Apr 19, 2008 6:57 pm
PESTE ALB IN SUC DE LEGUME
Timp de preparare: 25' (complexitate redusa)
Ingrediente Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 ceapa, 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina), 2 linguri mari de unt, 1 catel de usturoi, 4 fileuri de cod (salau, merluciu etc.), sare, piper, 1 lingura suc de lamaie, 1 lingurita hrean ras amestecat cu otet (din comert sau preparat pe loc).
Mod de preparare Se curata ceapa si se toaca potrivit. Se curata zarzavaturile, se spala si se taie in fasiute subtiri. - Se pune grasimea la incins intr-o cratita. Se pun ceapa si celelalte zarzavaturi sa se caleasca vreme de 5 minute. Se adauga usturoiul intreg si 400 ml de apa. Se pune vasul pe foc sa fiarba. - Se spala fileurile de cod si se usuca intr-un servet. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu zeama de lamaie. Se pun in cratita peste sucul legumelor. Se lasa 15 minute sa fiarba la foc mic. - La final, se pune si hreanul si se gusta mancarea de sare si de piper. Se serveste cu garnitura de cartofi natur. (In loc de apa, puteti pune 400 ml apa fiarta cu Delikat sau Vegeta.)
SALAU/COD UMPLUT
Timp de preparare: 20 min (complexitate redusa)
Ingrediente Ingrediente (pentru 4 persoane): 1,5 - 2 kg fileuri de cod sau de salau, 4 linguri suc de lamaie, 200 g costita afumata, 400 g ciuperci, 2 linguri pesmet, 1 ou, 1 plic arome pentru peste (se gaseste la pravalii), sare, piper, 100 g unt, 1 lamaie intreaga, 2 vinete lungi si subtiri.
Mod de preparare Se spala fileurile de peste, se zvanta in hartie absorbanta si se stropesc cu zeama de lamaie. Se taie costita in feliute, apoi se prajeste intr-o tigaie, pana devine crocanta. In untura lasata, se calesc ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi sau in jumatati (in functie de marime). Jumatate din costita prajita se amesteca cu ciupercile, pesmetul, oul si condimentele pentru peste, se gusta de sare si de piper. - Se unge bine tava cuptorului cu unt si se asaza pe ea unul din fileurile de peste. Se intinde deasupra umplutura de ciuperci, apoi se pune al doilea file de peste. Se topeste untul si se rastoarna peste pestele de deasupra, apoi se pune lamaia taiata felii. - Se curata vinetele de coaja, se taie felii subtiri si se pun alaturi de peste, in tava. Se baga la cuptor si se lasa 40 de minute. Cand e gata, se presara restul de costita prajita.
anamea Moderator
Numarul mesajelor : 790 Varsta : 51 Localizare : Radauti Stare de spirit : buna Data de inscriere : 17/04/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Sam Apr 19, 2008 7:02 pm
Pastrav prajit
* Cantitati 1,5 kg pastrav * 3 linguri faina * 3 linguri malai * 100 ml ulei * sare, lamaie
Se curata pestii, se sareaza si se lasa sa stea ½ ora. Se usuca intr-o carpa curata, se dau prin faina si malai si se prajesc in ulei fierbinte. Se aseaza intr-o farfurie si se orneaza cu felii de lamaie. Se serveste cu garnitura de legume.
anamea Moderator
Numarul mesajelor : 790 Varsta : 51 Localizare : Radauti Stare de spirit : buna Data de inscriere : 17/04/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Sam Apr 19, 2008 7:02 pm
Cod cu ciuperci
* Cantitati 800 grame cod * 2 fire praz taiat marunt * 200 grame ciuperci din conserva (400 gr ciuperci proaspete taiate lamele) * 50 gr pasta tomate * 3 catei usturoi pisati * 100 gr masline * 1 lamaie, sare, piper * 1 legatura patrunjel verde * 100 ml vin alb
Pestele se taie bucati, se adauga peste el prazul, ciupercile, se condimenteaza si se introduce la cuptor 10 minute. Se adauga maslinele oparite in prealabil, pasta de tomate dizolvata in vin, usturoiul. Se lasa inca 10 minute la cuptor. Se presara deasupra patrunjel verde taiat fin.
anamea Moderator
Numarul mesajelor : 790 Varsta : 51 Localizare : Radauti Stare de spirit : buna Data de inscriere : 17/04/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Sam Apr 19, 2008 7:03 pm
Crap cu ciuperci
* Cantitati (pentru 4-5 persoane) 1 kg file de crap * 800 gr ciuperci proaspete * 2 cepe * 400 gr rosii in bulion * sare, piper, foaie dafin, cimbru, 1 legatura patrunjel verde * 150 ml vin alb, 2 linguri ulei
Se portioneaza crapul, se condimenteaza apoi se introduce la cuptor 5 minute dupa care se adauga ceapa taiata pestisori, ciupercile spalate, curatate si taiate felii subtiri. Se toarna vinul si se lasa la cuptor inca 7 minute dupa care se adauga rosiile in bulion lasandu-se in cuptor inca 10 minute. Se decoreaza cu patrunjel taiat fin.
anamea Moderator
Numarul mesajelor : 790 Varsta : 51 Localizare : Radauti Stare de spirit : buna Data de inscriere : 17/04/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Sam Apr 19, 2008 7:03 pm
File de merlucius cu spanac
* Cantitati 1 kg file de merlucius * 1 kg spanac oparit * 50 gr unt * 1 ceapa * 3 oua * 150 gr cascaval ras * 2 catei usturoi * 2 lamai * sare, piper, nucsoara
Fileul de peste se ruleaza sub forma de papiota, se condimenteaza, se adauga 1 lingura de ulei si se introduce la cuptor timp de 5 minute. Spanacul se scurge bine, se condimenteaza, se adauga ceapa tocata marunt, untul, usturoiul si se caleste timp de 6-7 minute. Se aseaza spanacul intr-un vas rezistent la foc, se adauga deasupra fileurile de peste, apoi ouale batute amestecate cu cascavalul ras. Se introduce la cuptor timp de 10 minute. Se decoreaza cu felii de lamaie.
anamea Moderator
Numarul mesajelor : 790 Varsta : 51 Localizare : Radauti Stare de spirit : buna Data de inscriere : 17/04/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Sam Apr 19, 2008 7:04 pm
File de merlucius cu sos L’ AIOLI
* Cantitati 1 kg merlucius * sare * 1 lamaie * piper rosu o sos L’AIOLI: 250 gr maioneza o 5 catei usturoi o garnitura: cartofi o morcovi o patrunjel verde
Fileul de peste se va portiona, se condimenteaza cu sare, piper rosu, zeama de lamaie, se adauga putin unt, se aseaza intr-un vas, se acopera si se introduce la cuptor 7-8 minute. Se poate prajii si in ulei, dar trebuie sa treceti pestele prin faina. Cand pestele este gata se adauga peste el sosul AIOLI format din maioneza in care am incorporat usturoiul pisat. Atentie: maioneza se va prepara fara a adauga mustar. Se serveste cu garnitura din cartofi taiati cuburi si morcovi fierti in abur cu adaos de unt, sare si patrunjel taiat fin.
mari_25ro - mariana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 4961 Varsta : 43 Localizare : Buzau Joburi/Distractii : Mihai....si calculatorul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 26/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Sam Apr 19, 2008 7:58 pm
Peste cu ketchup
Ingrediente necesare
800 g peste oceanic congelat, 50 g unt, 1 lingura de otet de vin, 2 linguri de ulei, 100 ml ketchup, 100 ml apa, 1 lingurita de sare, piper macinat, 1 lingura de sos Worchester (sau concentrat de supa de carne).
Ingredientele (in afara de peste si unt) se amesteca si se pun la foc sa fie fierbinti.
Feliile de peste asezate in vasul termorezistent se stropesc cu sosul fierbinte si se presara cu bucatele de unt.
Se acopera cu folie de aluminiu si se prajesc in cuptor 30 de minute.
Se garniseste cu salata de fructe care da un gust exotic mancarii. Va dorim pofta mare
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Dum Apr 20, 2008 8:29 pm
am papat astazi peste tot numai preparate din peste
mari_25ro - mariana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 4961 Varsta : 43 Localizare : Buzau Joburi/Distractii : Mihai....si calculatorul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 26/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Dum Apr 20, 2008 11:05 pm
si noi la fel...
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Dum Apr 20, 2008 11:05 pm
buna mari..............ce mai faci?
mari_25ro - mariana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 4961 Varsta : 43 Localizare : Buzau Joburi/Distractii : Mihai....si calculatorul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 26/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Dum Apr 20, 2008 11:08 pm
buna!...am intrat putin inainte de nani...tu?
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Dum Apr 20, 2008 11:10 pm
eu am facut urarile de noapte buna..............si ma retrag catre patut
mari_25ro - mariana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 4961 Varsta : 43 Localizare : Buzau Joburi/Distractii : Mihai....si calculatorul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 26/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Dum Apr 20, 2008 11:16 pm
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Dum Apr 20, 2008 11:17 pm
multumesc la fel...........
mama4you - Simona Admin
Numarul mesajelor : 11631 Varsta : 43 Localizare : Ploiesti Joburi/Distractii : copiii Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 07/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Mar Apr 22, 2008 12:20 pm
rulouri de somon cu avocado!
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
Subiect: Re: Dezlegare la peste Mier Aug 13, 2008 8:13 pm