| Conserve si muraturi | |
|
|
Autor | Mesaj |
---|
Ilona mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 9856 Varsta : 43 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Acum copilul Stare de spirit : bunicica Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Conserve si muraturi Dum Aug 24, 2008 2:18 pm | |
| Tot e perioada cand pregatim fel de fel de conserve si muraturi....crec k ne prind bn cateva retete... | |
|
| |
Ilona mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 9856 Varsta : 43 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Acum copilul Stare de spirit : bunicica Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Conserve si muraturi Dum Aug 24, 2008 2:19 pm | |
| castraveciori murati
Timp de preparare: 40 min (complexitate redusa)
Ingrediente: 5 kg castraveciori 5 capatini de usturoi 5 cepe mici 2 legaturi marar 3 radacini de hrean 0,125 g de mustar boabe 0,250 g sare grunjoasa fara iod (sare de muraturi) 2,5 litri apa
Mod de preparare: Se fierbe apa cu sarea se lasa la limpezit.
Se aseaza straturile de castraveciori, feliile de ceapa, usturoi, hrean, marar, boabe de mustar, iar castraveciori... Se toarna saramura calduta. Borcanul se tine la loc calduros 2-3 zile. 1 data pe zi se vintura zeama. Cind sint bine murati se leaga borcanul si se pune la racoare. | |
|
| |
Ilona mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 9856 Varsta : 43 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Acum copilul Stare de spirit : bunicica Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Conserve si muraturi Dum Aug 24, 2008 2:20 pm | |
| Suc de rosii pentru iarna
Timp de preparare: (complexitate medie)
Ingrediente: Rosii foarte bine coapte, sare, ulei (in functie de cantitatea obtinuta).
Mod de preparare: Este greu de aproximat cantitatea de rosii, pentru ca aceasta difera de tipul de rosii pe care-l folositi, unele sunt mai zemoase, altele mai carnoase, s.a.m.d. Rosiile se spala, li se scot cozile si se taie in bucati. Se dau prin masina de stors rosii sau la storcatorul de fructe si se pun la fiert. Pentru a scurta timpul de fierbere punem la fiert inca de la primul vas pe care-l obtinem de la stors si adaugam treptat. Lasam sa fiarba la foc iute pana ce se obtine o pasta omogena, asemeni smantanii. Adaugam o lingura de sare la 1 litru de suc de rosii obtinut. In acest timp punem la copt (in cuptor sau pe aragaz) sticlele in care vom pastra sucul. Cand este gata punem sucul fierbinte in sticlele fierbinti, punem capacele si acoperim toate sticlele cu cat mai multe textile. Lasam asa l asterilizat timp de 24 de ore. | |
|
| |
Ilona mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 9856 Varsta : 43 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Acum copilul Stare de spirit : bunicica Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Conserve si muraturi Dum Aug 24, 2008 2:21 pm | |
| VINETE LA CONGELATOR
Ingrediente: Vinete, sare, pungi pentru congelator
Mod de preparare: Vinetele se coc pe jar pe toate partile, apoi se pun intr-un vas acoperit cu un capac. Vinetele se aseaza randuri si se presara cu sare. Cand se racesc se curata de coaja si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs le punem in pungi groase si apoi la congelator. Se consuma in maxim 7 luni de cand au fost coapte. . | |
|
| |
Ilona mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 9856 Varsta : 43 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Acum copilul Stare de spirit : bunicica Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Conserve si muraturi Dum Aug 24, 2008 2:22 pm | |
| PASTA DE GOGOSARI
Ingrediente: 5 kg gogosari sau ardei kapia ROSII, 200 ml ulei, sare , 1 plic conservant 7g
Mod de preparare: Gogosarii spalati ii curatam de cotor si ii taiem felii pe care le dam prin masina de tocat. Punem uleiul la incalzit si rasturnam peste el ardeiul macinat, invirtind mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Cind pasta este bine fiarta, adaugam sare putin mai multa decit necesar si conservantul. Compozitia o punem in borcane asa fierbinte, punem capacele si lasam borcanele in pat cald o zi -doua pina se racesc complet.Apoi putem pune borcanele in camara. | |
|
| |
Ilona mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 9856 Varsta : 43 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Acum copilul Stare de spirit : bunicica Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Conserve si muraturi Dum Aug 24, 2008 2:25 pm | |
| gogosari murati cu conopida
Timp de preparare: 1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente: 1 l otet de bistrita 400 gr zahar 2 linguri sare mare piper boabe 1 plic 6 foi de dafin 5 kg gogosari 1 kg conopida 2 ramurele de hrean
Mod de preparare: Gogosarii se taie in patru, se curata de cotoare, seminte si vene. Conopida se desface in buchetele mici. Otetul, zaharul, sarea, boabele de piper si foile de dafin se fierb. Cand compozitia incepe sa clocoteasca, se adauga gogosarii care se oparesc 3 minute. Compozitia se lasa sa se raceasca. Se aseaza gogosarii cu buchetele de conopida intre ele si se toarna compozitia rece. Deasupra se aseaza doua bucati de hrean. Se sigileaza borcanul. | |
|
| |
Ilona mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 9856 Varsta : 43 Localizare : Iasi Joburi/Distractii : Acum copilul Stare de spirit : bunicica Data de inscriere : 10/03/2008
| Subiect: Re: Conserve si muraturi Sam Sept 13, 2008 8:21 am | |
| voi v-ati pregatit muraturi,conserve pt iarna??????????? eu am pus 2 borcane de 5 kg de castraveti(adusi de la tara) si am mai cumparat 4 kg din piata ieri...merg sa-i pun si pe aia la borcan... | |
|
| |
mari_25ro - mariana mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 4961 Varsta : 43 Localizare : Buzau Joburi/Distractii : Mihai....si calculatorul Stare de spirit : buna Data de inscriere : 26/03/2008
| |
| |
ely-lenuta mamic number one:moderator
Numarul mesajelor : 11505 Varsta : 41 Localizare : iasi Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul Stare de spirit : excelenta Data de inscriere : 18/03/2008
| |
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Conserve si muraturi | |
| |
|
| |
| Conserve si muraturi | |
|