MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.
MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA

Tara, tara vrem ostasi! Mamici in postnatal... Uniti-va!
 
ForumAcasaPortalGalerieUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Retete traditionale de Paste!

In jos 
2 participan?i
AutorMesaj
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1Vin Apr 25, 2008 2:49 pm

Ciorba de miel (cu bors)
Ingrediente: 1 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada), 100 g. orez, 100 g. ceapa verde tocata marunt, 750 g. bors, 2 morcovi , 1 pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 legatura de patrunjel verde, 2 legaturi de leustean, 1 galbenus, patru linguri de smantana, sare
Mod de preparare: Carnea se spala bine, se curata de pielite, se imparte in portii (capul ramane intreg, dar se opareste inainte) si se sareaza. Se lasa deoparte o jumatate de ora. Apoi se pune la foc intr-o oala mare, apa trebuie sa acopere bine carnea, dar in vas trebuie sa mai ramana loc pentru bors, care va fi adaugat mai incolo.
Zarzavatul (cu exceptia leusteanului si a patrunjelului verde) curatat si taiat in cubulete, se pune si el la fiert dupa un sfert de ora. Cand e aproape fiert, se introduce si orezul, spalat in mai multe ape si fiert separat. Se adauga leusteanul tocat marunt si borsul, fiert separat si spumuit; ciorba se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se potriveste de gust si se mai sareaza daca e cazul. Separat, intr-un castron, se bate galbenusul cu putina sare si se amesteca cu smantana si patrunjelul verde tocat marunt; cu acest amestec se drege ciorba. Se serveste numai fierbinte. Pentru cine doreste, capul mielului se poate servi separat, cu patrunjel verde tocat pe deasupra.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Re: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1Vin Apr 25, 2008 2:49 pm

Drob de miel (cighir)
Ingrediente: 500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani), 1 prapure, 2 oua, 1 felie de paine, 1 lingura smantana, 1 lingura verdeata tocata, 2 fire de ceapa verde, sare, piper, 1 lingura untura
Mod de preparare: Se trec prin masina de tocat maruntaiele mielului. Se amesteca cu oua, putin miez de paine muiat in lapte, sare, un praf de piper, smantana si verdeata tocata marunt. Se spala prapurele bine in mai multe ape. Se unge putin cu untura o tigaie cu marginile joase, se intinde prapurele in tigaie astfel incat sa ramana mult si pe margini si sa poata fi intors peste umplutura. Se pune umplututa in strat uniform peste prapure si se intorc marginile prapurelui peste umplutura. Se coace la cuptor. Se serveste cu oua rosii si ceapa verde.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Re: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1Vin Apr 25, 2008 2:49 pm

Drob de miel in aluat


Ingrediente: Pentru tocatura aceleasi cantitati ca mai sus; pentru aluat : 1 ou, 150 g. faina, 1 lingura de unt sau untura, sare
Mod de preparare: Drobul poate fi invelit in aluat in loc de prapure. Se pregateste tocatura ca in reteta de mai mai sus. Se face un aluat fraged din ou, faina si unt. Se intinde o foaie ca de taietei. Se aseaza in tigaia unsa cu unt sau untura. Se pune deasupra umplutura intr-un strat de grosime egala. Se intorc marginile aluatului peste umplutura. Se unge cu ou si se da la cuptor
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Re: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1Vin Apr 25, 2008 2:50 pm

Friptura de miel la cuptor
Mod de preparare: Partea cea mai buna pentru friptura este pulpa din spate (pana la muschi). Carnea neudata se parleste la flacara ca sa se arda bine firele de par. Carnea de miel scade mult la fript, dar cu osul isi va pastra mai bine forma. Pulpa se aseaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei, pentru a nu ramane mult loc liber in jur (sa nu se arda sosul). Se presara cu un varf de cutit de piper si un varf de cutit de boia dulce (care se intinde cu mana la suprafata) ca sa se rumeneasca frumos apoi se unge bine cu ulei sau cu untura de porc. Tava se introduce in cuptorul incins, unde se lasa circa 20 de minute, pana cand se rumeneste putin; se presara apoi cu putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa (ca sa nu se arda sosul). Din cand in cand carnea se intorce, ca sa se rumenesca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa atat cat este necesar pentru ca sa nu se arda. Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera pentru ca sa ramana mai suculenta. Se frige circa 1 1/2 ora. Cand este gata, se pun in sos 2-3 catei de usturoi, taiati felii si cu acest sos se stropeste friptura, astfel usturoiul aromeaza intens.
Se serveste cu salata de cartofi preparata cu ceapa verde, cu salata verde sau cu cartofi prajiti. Cartofii se pot praji chiar in grasimea in care s-a fript carnea.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Re: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1Vin Apr 25, 2008 2:51 pm

Miel cu tarhon si lamiie
Ingrediente: Pulpa de miel, vin alb, ceapa verde, usturoi verde, ulei de masline, masline negre, 2 lamai, tarhon, smantana, 2 oua
Timp de preparare: 35 minute
Mod de preparare: Se curata si se spala bine carnea de miel, se taie cubulete, se caleste impreuna cu ceapa verde si usturoiul. Se adauga apa incalzita in prealabil si se lasa sa fiarba la foc scazut. Dupa ce apa a scazut astfel incat sa ramana putin sos (dar sa acopere carnea) se adauga vinul alb (1/2 pahar) si tarhonul taiat marunt. Se baga la cuptor. Cand carnea este aproape gata se adauga ouale batute si se mai lasa aproximativ 3 minute. Friptura se serveste ornata cu felii mari de lamaie si stropita cu smantana.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Re: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1Vin Apr 25, 2008 2:51 pm

Miel cu ciuperci


Ingrediente: 750g. carne de miel, 400g. ciuperci, 1 lingura de unt sau untura, 1 ceapa mica, 1 ceasca zeama de carne sau apa, 2 linguri de smantana, 1 lingurita de faina, sare
Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit. Se adauga ciupercile in prealabil spalate si taiate felii subtiri si bucatile de carne. Se sareaza. Cand totul incepe sa se rumeneasca se toarna zeama de carne si se lasa sa scada. Cu un sfert de ora inainte de a servi se amesteca smantana cu faina, se toarna peste mancare si se lasa sa dea cateva clocote.



Miel cu spanac


Ingrediente: 750g. carne, 2 kg. spanac, 1 lingurita faina, 2 linguri untura, 1 ceapa, 1 lingura bulion, sare
Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt si se pune la prajit. Se adauga bucatile de carne. Se presara 1 lingurita de faina. Se curata spanacul, se spala in mai multe ape, se opareste si se scurge. Se pune in cratita cu carne, se adauga bulionul, putina apa si sare. Se acopera si se da la cuptor o jumatate de ora. Daca este nevoie se mai adauga putina apa.



Stufat de miel


Ingrediente: 750g. carne de miel, 40 fire ceapa verde, 20 fire usturoi verde, 2 linguri untura, 1 lingurita faina, 1 pahar bors sau 2 linguri otet, 1 lingura bulion, sare
Mod de preparare: Se taie carnea de miel in bucati potrivite si se prajesc cu o lingura de grasime. Se oparesc firele de ceapa si usturoi verde si se innoada fiecare fir in forma de opt. Se prajesc usor in putina untura, fara sa se ingalbeneasca. Se pun in cratita cu carne, se adauga un praf de faina, un pahar de bors fiert limpezit si indoit cu apa sau 2 linguri de otet, sare si bulion de rosii. Dupa ce a inceput sa fiarba se da la cuptor si se lasa sa fiarba innabusit pana cand scade cat trebuie.
Mai putin aspectuoasa, dar la fel de gustoasa se poate face mancarea taind ceapa si usturoiul in bucatele, in loc sa fie innodate.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Re: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1Vin Apr 25, 2008 2:56 pm

Pasca
Gospodinele coc, o singura data pe an, de Sfintele Pasti, pasca. Aceasta are o forma rotunda, pentru ca se crede ca scutecele lui Hristos au fost rotunde. Impreuna cu ouale rosii face parte din categoria celor mai reprezentative simboluri pascale la romani.
Ingrediente:
Pentru aluat:1 kg. faina, 8 galbenusuri, o lingura drojdie de bere, coaja de lamiie, o cana cu lapte dulce, 300 grame zahar, 200 grame unt
Pentru umplutura: 1 kg. smintina groasa, 3 galbenusuri, vanilie, coaja de lamiie, 100 grame stafide, 300 grame zahar, sare
Mod de preparare: Se framinta un aluat de cozonac, care se pune la dospit 2 ore, apoi se imparte in 2-3 parti egale si se intinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana in jurul unei cratite unse cu unt. In mijlocul vasului se pune o parte din umplutura ceva mai inalta decit aluatul. Se da vasul la cuptor si se coace ca orice cozonac. Din cantitatea respectiva se realizeaza 3-4 bucati de pasca. Umplutura se realizeaza combinind zaharul, stafidele, coaja de lamiie, citeva fructe confiate, vanilia si galbenusurile frecate separat cu smintina. Cind aluatul este rumenit, pasca este coapta. Se pune peste gura cratitei un platou, se rastoarna pasca, apoi, cu grija, se intoarce pe o farfurie.
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
mama4you - Simona
Admin
Admin
mama4you - Simona


feminin
Numarul mesajelor : 11631
Varsta : 43
Localizare : Ploiesti
Joburi/Distractii : copiii
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 07/03/2008

Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Re: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1Vin Apr 25, 2008 2:56 pm

Cozonacul de pasti


(Maica Sofronia - "Secretele bucatariei manastiresti")




Ingrediente: 1 kg. faina, 20 galbenusuri de ou, 5 albusuri, 1 lingurita rasa sare, 300 g. zahar, 1 pahar si 3/4 unt propaspat, 1 baton de vanilie, 200 g. stafide, 1/3 coaja rasa de la 1 portocala, 1/2 coaja rasa de la 1 lamaie, zeama de la 1 lamaie, rom sau esenta de rom, 1/2 l. lapte (cat cuprinde faina), 30 g. drojdie, migdale pentru ornat (dupa preferinta)
Mod de preparare: Faina se cerne, se scot 2 pahare cu faina din cantitatea totala si se pun intr-o strachina. Se pun la fiert 2 pahare cu lapte, dupa ce a fiert se lasa sa se raceasca circa 5 minute. Se face o adancitura in faina din strachina si se toarna laptele putin cate putin, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu apara cocoloase. Trebuie sa obtineti o compozitie ca o smantana mai groasa.
Intr-un castron se pune drojdia in lapte, se adauga o lingura de faina, un galbenus si 1/2 lingurita cu zahar tos. Se amesteca totul bine pana se face si aceasta compozitie ca o smantana si se lasa la loc caldut. Trebuie sa creasca in aproximativ 10-15 minute (daca drojdia este buna); daca nu, se lasa putin mai mult.
Se ia coca din strachina, se pune in covata, se adauga drojdia care a crescut, se omogenizeaza intai cu o lingura de lemn apoi se adauga restul de faina putin cate putin. Se toarna apoi 1/2 pahar cu lapte caldut, obtinandu-se o compozitie ca o smantana mai groasa care se framanta bine, apoi se acopera si se pune sa creasca la loc cald.
Se ia zaharul pisat si se toarna peste galbenusuri (acestea se amesteca cu sarea inca din ajun, ca sa se ingalbeneasca bine), se freaca pana se fac ca o pasta. Se adauga coaja rasa de lamaie si portocala si se amesteca toate cu aluatul pus la cald in covata. Se framanta mai departe, se adauga vanilia si romul, ungandu-va din cand in cand mainile cu unt topit. Pe parcurs se trage aluatul de cate-o parte si se unge si covata cu unt topit. Aluatul trebuie framantat si batut timp de cel putin o ora, pana se termina tot untul, inafara de 1/2 pahar care a ramas netopit si care se adauga bucatele in aluat, inainte de a pune albusurile.
Albusurile se bat spuma, se pun in aluat si se amesteca bine. Covata se pune la loc cald, nu fierbinte si se lasa, acoperita cu lucruri groase, timp de macar 2 ore. In acest timp aluatul ar trebui sa se ridice.
Se ung formele de cozonac cu unt topit. Se acopera fundul si peretii formei cu o hartie cerata unsa si ea cu unt (in inaltime aceasta hartie nu trebuie sa depaseasca marginile formei); nu se fac indoituri hartiei. Pe o masa curata, unsa cu putin unt sau untdelemn, se ia din aluat cate o bucata potrivita pentru o forma, se adauga stafide si se pune in forma (se umple forma pana la jumatatea inaltimii). Formele umplute se acopera si se lasa la loc cald ca sa mai creasca aluatul.
Cand aluatul a crescut destul, se ung cozonacii cu un amestec facut dintr-un galbenus cu putin zahar. Dupa preferinta, se pot presara migdale curatate si taiate feliute subtiri.
Formele se dau la cuptor, la foc mic (ca sa mai creasca aluatul). Apoi se da focul iute si se lasa cozonacii 1 ora, incercandu-i din cand in cand.
Daca formele sunt usoare, cozonacii sunt copti in aproximativ 1 ora. Se ia o patura, se pune deasupra o bucata mare de hartie si cand se scot cozonacii din forme se rostogolesc pe aceasta hartie ca sa iasa uniform. Apoi se presara cu zahar pudra ca sa nu se usuce
Sus In jos
https://mama4you.forumgratuit.ro
ely-lenuta
mamic number one:moderator
mamic number one:moderator
ely-lenuta


feminin
Numarul mesajelor : 11505
Varsta : 42
Localizare : iasi
Joburi/Distractii : plimbarea si shoppingul
Stare de spirit : excelenta
Data de inscriere : 18/03/2008

Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Re: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1Mier Aug 13, 2008 8:12 pm

thanks thanks
Sus In jos
Continut sponsorizat





Retete traditionale de Paste! Empty
MesajSubiect: Re: Retete traditionale de Paste!   Retete traditionale de Paste! Icon_minitime1

Sus In jos
 
Retete traditionale de Paste!
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Retete traditionale pe masa de Craciun
» Sfintele sarbatori de Paste!
» Traditii si obiceiuri de Paste!
» retete de cafele
» ce ati mai facut de papa?

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
MAMA4YOU ALATURI DE TINE DIN PRIMA CLIPA :: Bucataria lui mami - retete, meniuri :: Papa bun... Yami... yami-
Mergi direct la: